Ik krijg het regelmatig te horen, ga je alweer op vakantie? Ja dat is nu eenmaal een grote hobby van mij, lekker even er tussenuit. Maar dat hoeft niet altijd ver weg te zijn of lang te zijn hoor, maar gewoon even je bevinden in een andere omgeving.

Dit keer was het een weekendje begin mei in België. Mijn schoonzusje was vorig jaar 50 jaar geworden en we wilden een belevenis cadeau geven dus het werd een weekendje Sy. Wij komen hier al jaren, Sy is een heel klein gehuchtje in de Belgische Ardenen, een super plek om te wandelen maar ook om te ontspannen en te ontstressen.

Wat een geluk hebben we gehad het was werkelijk prachtig weer. Onze favorite tussenstop hadden bij restaurant Sofa in Maastricht.http://www.sofamaastricht.nl/

In Sy kregen we een kamer aan de overkant van het restaurant. Elvira haar oude vertrouwde kamer bleek, ze was hier 1x eerder geweest. Wij zijn hier denk wel voor de 10e keer als het niet al meer is. http://www.hotelalaferme.be/nl/

Dat we elke keer terug blijven komen zegt wel genoeg denk ik. Direct na aankomst hebben we een rondje rond het dorp gelopen. De eerste avond aten we in het restaurant van het hotel. Echt een geweldige keuken. Met de uit geprinte wandelingen van de tukhut hebben we de volgende dag een schitterende wandeling gemaakt van ongeveer 8 km, door weiland en bos. De tweede avond aten we aan de overkant buiten bij restaurant Le Bonheur, lekker spareribs. Op zondag nog een wandeling en daarna een afsluitend Belgische biertje drinken bij ons hotel aan de Ourthe en toen zat ons tripje er al weer op. Ik weet zeker dat dit niet de laatste keer is dat we naar Sy zullen gaan, het blijft ons favorite plekje in België ooit aanbevolen door mijn vriendin Lida. Thanks dear.