Ik houd van reizen, mooie landen bezoeken, nieuwe mensen ontmoeten, cultuur snuiven, mooie gebouwen bezoeken. Vooral reizen die anders dan anders zijn spreken me aan. Ik houd ervan als er niet teveel toeristen zijn, ik wil me het liefst gewoon  tussen de lokale bevolking begeven. Ook om die redenen hebben wij een huis gekocht in het binnenland van Spanje, het is daar Spaans op zijn puurst.

Ik ga natuurlijk heel vaak naar Spanje, maar ik probeer ook af en toe eens ergens anders naar toe te gaan. Soms een weekendje en soms wat langer, maar de financiën laten het niet altijd toe om zoveel te reizen als ik zou willen.

Al heel lang wilde ik graag naar Jordanië, Lesley had dat niet zo. Toen ik een prachtige waardering kreeg op mijn werk en een pittig examen Information Security had gedaan en al die verbouwperikelen moest ondergaan, wilde ik even wat anders aan mijn hoofd.

Mijn examen had ik ondanks de drukte gehaald en ik had een prettige bonus verdiend door mijn inzet afgelopen jaar op het werk, dus ik gunde het mezelf en had gewoon geboekt. Onze dochter die net als ik gek van reizen is zei direct, oh leuk ik ga mee.

Mijn moeder vond het wel wat eng, Jordanië ligt immers naast Syrië, waar het oorlog is. Maar grenst ook aan Irak, Saoedi Arabië, Egypte en Israël. Landen die ons niet gewoon zijn. Ondanks dat staat Jordanië toch bekend als veilig en gastvrij. Ik wilde het gewoon gaan ervaren. Op naar het avontuur. We zijn wel met een groepsreis gegaan van Shoestring, heerlijk dan wordt alles voor je geregeld. 

We vertrokken op zondag 15 april een dag nadat we alle spullen uit de opslag in ons huis hadden gezet. Het is ongeveer 5 uur vliegen, het tijdsverschil is maar 1 uur later.

Laat in de avond kwamen we aan in het hotel in Amman. Alcohol wordt vrijwel nergens geschonken, maar wel heerlijke verse sapjes, we namen daar een broodje falafal bij en gingen daarna snel ons bedje in. Maandag om 8 uur werden we verwacht om het land te gaan ontdekken.