We wonen nog niet in ons nieuwe huis. Helaas hebben we de streefdatum om er vandaag, op mijn verjaardag, te wonen niet gehaald. 

Onze klusjes man zei, Ira, de maand februari is voor jou, met een paar man in je huis zijn we binnen 5 weken, max 6 klaar. Nou dat moest ik dus achteraf gezien met een korreltje zout nemen. Het werd pas half februari dat hij begon en van die paar man was ook geen sprake. Ik moest zelf allemaal mannetjes regelen.

We hebben vorst gehad waardoor het ijskoud in huis was en het stucwerk niet wilde drogen omdat de nieuwe cv er nog niet was en ook onze gloednieuwe palletkachel was nog niet aangesloten. 

We hebben veel pech gehad, we hebben lekkage gehad, stroomuitval, plafonds die open moesten vanwege de slechte bedrading. De stucador die voor boven op het laatste moment af heeft gezegd. We hebben veel extra werk moeten laten uitvoeren omdat ik dat vooraf niet voorzien had. Dus alles is uitgesteld. Mijn volgende streefdatum is 14 april. Nu maar hopen dat we dat gaan halen. 

De vloer wordt 11 april gelegd dus het wordt allemaal nog spannend zeker of ik nog een stucador kan vinden op zo’n korte termijn. Maar niet getreurd, het wordt allemaal vast heel mooi, maar wel stapje voor stapje. 

Mijn ouders zijn lekker voor een maand naar Spanje vertrokken en zitten daar met 24 graden prima op hun plek zeker na de roerige tijd die ze achter de rug hebben door het overlijden van mijn oma. Elke dag een paar uurtjes, onkruid wieden, de muurtjes afkrabben en weer opnieuw in de verf zetten. Het zwembad zeil eraf halen en verder alles weer uit zíjn winterslaap halen en het huis weer tot bloei te laten komen.

Normaal zit ik zelf ook rond mijn verjaardag in Spanje, maar door de verbouwing van ons Nederlandse huis moesten we dat deze keer overslaan. Vandaag af op de kop hebben ons Spaanse paleisje 6 jaar in ons bezit. Wat vliegt de tijd.

Nu nog even focussen op het binnen schilderwerk hier, maar ik kan je wel vertellen dat ik bekaf ben van aannemertje spelen en zaken doen met de timmerman, de cv man, de tegelzetter, de dakwerker, de stucador, de electriciën, de voegenversteviger, de keukenmannen, de pelletkachelman, de tuinmannen, de buitenschilder en ik zal blij zijn als ik er woon.

Ik heb mezelf wel alvast een beloning gegeven voor al dat geregel, ik ga namelijk een weekje met mijn dochter half april naar Jordanië.

Kan Lesley lekker de dozen uitpakken, haha.