Ik kan niet anders zeggen dan dat 2018 spetterend is begonnen.

Op nieuwjaarsdag waren we nog verrassend fris wakker geworden in het mooie huis van neef Bob op de berg van Torox. Het campingbedje sliep best redelijk. De zon scheen uitbundig, je kan me niet blijer maken om zo het nieuwe jaar te beginnen.

Na alles opgeruimd te hebben besloten we naar het strand te gaan in Nerja, ja echt zo lekker weer was het. Zeker 25 graden. De zee was fris maar dat weerhield sommige mensen er niet van een nieuwjaars duik te nemen. De overgebleven hapjes van gisteren en de cava hadden we meegenomen en de zelfde groep die gisteren nog uitbundig aan het dansen was lag nu voor pampus op het strand te relaxen met een hapje en een drankje.

Rond 5 uur vonden wij het tijd om afscheid te nemen. Terug naar Tapia, naar ons eigen plekje. Nog even 5 dagen saampjes. Natuurlijk werden er nog wat locale restaurantjes bezocht voor lunch of diner maar verder hebben we alle restjes van de afgelopen dagen opgemaakt. Na een flinke poets beurt van ons huis moesten wij ook Spanje weer verlaten. Mijn vader werd 71 jaar en dat moesten we natuurlijk vieren, 1 kind zit in Denemarken dus het andere kind moest wel thuis zijn!

Maar na met ons gezin bij de Griek gegeten te hebben vertrokken mijn ouders voor een aantal weken weer naar Denemarken. Ik blijf het zeggen, die oudjes van mij doen het goed. Ze genieten met volle teugen van het leven, is het niet in Spanje, dan wel in Nederland dan wel in Denemarken en hier een daar pakken ze ook nog een weekendje weg in Nederland of in Duitsland of Frankrijk mee.

Wij hadden een ander avontuur, op 19 januari kregen we namelijk de sleutel van ons nieuwe huis. Het is een woning die landelijk gelegen is maar wel 7 km van de uitvalswegen ligt en daar vandaan ben ik in 35 minuten in Amsterdam bij mijn werk. Ideaal en nog mooier super dicht bij onze kinderen.

Maaaarrrr, het is wel een klushuis. Het is een huis uit 1928 en erg gedateerd. We kunnen er nog niet wonen, daarom wonen we tijdelijk samen met onze 4 katten bij onze dochter en zij heeft ook al 2 (Spaanse) katjes, dus het is een drukte van jawelste.

Mijn hoofd loopt op het moment over, we hebben namelijk niet 1 aannemer die alles regeld, nee we regelen zelf allemaal losse bouwvakkers. Het sloopwerk hebben we zelf gedaan, maarliefst 3 bakkies van 10M3.

Verder gaan we ook zelf binnen verven, maar de rest wordt gedaan.

De badkamer beneden, die er niet uitzag, daar wordt onze bijkeuken van gemaakt, de slaapkamer beneden wordt onze eetkamer, we krijgen een nieuwe keuken, een nieuwe vloer, een haard, de deur in de huiskamer wordt verplaatst, van twee slaapkamers wordt er 1 gemaakt, de andere slaapkamer wordt vergroot want een deel van de hal komt erbij, er komt een nieuwe badkamer boven, de zolder wordt beloopbaar gemaakt en de tuin wordt helemaal gedaan. Verder wordt al het elektra vervangen en krijgen we een nieuwe cv met allemaal nieuwe leidingen en radiatoren. Pff, wat een grote verbouwing.

Ons geld vliegt eruit, alles wordt duurder duurder dan verwacht helaas. De bouwvakkers hebben het druk en je mag blij zijn dat ze tijd voor je hebben.

Tussendoor hebben Jairo en Daisy ook de sleutel van hun huis gehad en daar hebben we ook flink zitten klussen zodat zij dit weekend over kunnen. Wat zijn we blij met de mensen die aanbieden om ons te helpen, zelfs vrienden van ons helpen onze kinderen, zo lief en natuurlijk onze familie wat een super coole ouders heb ik toch, net terug uit Denemarken en direct aan de klus bij hun kleinkind. Ook mijn schoonzusje en onze dochter helpen fantastisch mee. Zonder hun zouden we gek geworden zijn van de drukte, want we moeten ernaast ook nog gewoon werken.

Maar we zijn super blij met ons nieuwe avontuur, nu nog even geduld, ik hoop dat we er rond mijn verjaardag, eind maart, in kunnen.

Wat denk jij als je dit zo ziet, gaat dat lukken?