Het is alweer een tijdje terug, maar door de drukte ivm de aankoop van ons nieuwe huis heb ik niet eerder kunnen bloggen, maar ik zal nog even wat schrijven over de laatste dagen van 2017.

Voor mijn ouders en Cheyenne zat de vakantie er weer op 27 december. Jairo en Daisy gingen 28 december weg nadat ze nog eerst in Cordoba en Malaga geweest waren en de prachtige lichtjes tunnel gezien hadden en een gezellig avondje ons getrakteerd hebben bij restaurant Pajaritos. Elvira en Eefje gingen 29 december weer naar huis nadat ze ook nog de fietstocht in Malaga gedaan hadden en met ons doorgezakt waren bij kroeg Mejias in Salinas.

Nadat we de laatste gasten naar de luchthaven gebracht hadden reden we door naar Alhaurin el Grande naar onze Spaanse bank. Daar hadden we betreffende de verzekeringen nog iets te regelen. Net zoals in Nederland is het goed om je polis zo nu en dan onder de loep te nemen. Ben ik nog zo verzekerd zoals ik zou willen, betaal ik niet teveel.

Omdat we in Nederland ons huis verkocht hadden is onze financiele situatie veranderd en dat heeft invloed op het huis in Spanje. Onze levensverzekering hoefde niet meer zo hoog, toen we bij de bank kwamen bleek echter dat het helemaal niet verplicht was om een levensverzekering te hebben, nou ja al die jaren dus iets betaald wat eigenlijk niet nodig was. Het woonhuispakket hebben we nu overgebracht naar Hypotienda dat scheelt ook enorm. Super geholpen daar. We hadden deze dag dus veel bespaard.

Omdat we in de buurt waren zijn we langs geweest bij de mannen van Spaansverlangen. Zij waren net als ons toen der tijd op zoek naar een eigen plekje in Spanje. Toen wij ons huis hadden gekocht kwamen ze kijken bij ons en nu gingen we eindelijk een keer bij hun kijken, het kwam er niet eerder van.

We werden hartelijk ontvangen en kregen een rondleiding, de kamers hebben we niet gezien deze waren allemaal bezet en dat voor eind december. Fantastisch om te zien hoe ze een goedlopende B&B hebben opgebouwd. Ik was helemaal weg van hun prachtige nieuwskrant die elke gast ontvangt. Fijn te horen dat ze helemaal happy zijn met hun emigratie.

Dat wij het op een andere manier doen bevalt ons ook nog steeds. Gewoon ons leven in Nederland maar zo’n 5x per jaar naar Spanje en tussendoor er familie vrienden en gasten laten slapen. Ach misschien ooit wat vaker maar voor nu prima zo. Elke dag gasten over de vloer is niet wat wij nu willen. Ik vind ook mijn baan in Nederland super leuk en ik leer daar elke dag nog bij.

Mijn neef Bob doet dat net zo, een intensieve baan bij de politie en voor de ontspanning naar Spanje. Tja en nu was het oud en nieuw, we moesten besluiten wat te doen. Samen thuis of naar Malaga of toch maar de berg op in Torrox. Bob had al mijn bezwaren weg genomen, ik kom je halen beneden aan de berg en je kan ook blijven slapen.

De laatste dag van het jaar hebben Lesley en ik nog in de keuken gestaan om s’avonds niet op het eindejaarsfeestje bij Bob en Jolanda met lege handen aan te komen.

Hte was een super gezellig feestje en ondanks de wind konden we de hele avond buiten dansen. Het vuurwerk om 12 uur konden we bijna niet zien daarvoor zaten we te hoog op de berg en de 12 druiven die op de laatste 12 seconden van het jaar naar binnen gewerkt moesten worden redden we ook niet. Maar desondanks hebben we erg genoten. Op naar 2018!