Na het kerstontbijt waarbij we allemaal een cadeautje kregen van mijn ouders gingen we lekker in het zonnetje zitten bij het zwembad. Ineens kwam er een auto aangereden op ons terrein om 12 uur. Wie is dat nu zei ik nonchalant verbaasd (ik wist het natuurlijk). Iedereen ging staan en kneep zijn ogen fijn, ik lette gespannen op hun gezicht. Jairo!!!! riep iemand ineens en de emoties kwamen los. Ook bij mij ik had het zolang verborgen moeten houden. Onze zoon en zijn vriendin zouden er eerst niet bij zijn met kerst maar ze hadden het toch kunnen regelen. Les en ik zaten in het complot maar de rest wist van niks. Wat een vreugde en wat een mooi kerstcadeau om samen de kerstdagen door te brengen op Hacienda la Suerte. Ons gezin was compleet.

Later op de dag besloten we naar het dorpje Iznajar te gaan om daar een klein hapje voor de lunch te gaan eten en lekker te struinen door de smalle straatjes van het witte dorpje om daarna bij het stuwmeer te gaan kijken die wij nog nooit zo laag hadden zien staan. De droogte in de streek is enorm het gedeelte bij de oude brug stond zelfs helemaal droog.

Het was ineens niet meer zonnig maar dat mocht de pret niet drukken. We gingen toch lekker buiten zitten, het vuurtje van de buitenhaard was heerlijk.Er werd een emmer met kooltjes onder de tafel gezet door de vriendelijke Spaanse ober, die goed duits sprak, om warme voetjes te hebben.

We hadden maar een klein hapje gegeten want s’avonds kregen we bij Manolo een uitgebreid 4 gangen kerst diner met kalkoen en al. We hadden 2 lieve sponsors voor de kosten. Elvira en Eefje wilden ons verwennen als dank voor de goede zorgen en de gezelligheid. Natuurlijk werden er her en der wat speeches gegeven en de avond was super gezellig. We ploften zowat uitelkaar en met hele dikke buikjes dronken we thuis alleen nog een kopje thee en gingen we daarna snel uitgeput en voldaan naar bed. Het was een geslaagde eerste kerstdag.