Les zijn zus en haar vriendin vertrokken al vroeg naar het Alhambra in Granada. De rest is daar al meerdere malen geweest en zo konden wij ook nog even rustig aan doen, dat we wel naar Granada wilden stond vast, dat is zo’n heerlijke stad en met 50 minuten van ons huis af sta je zo in het centrum. Van de parkeergarage in Granada (maar trouwens in elke grote stad in Andalusië) ben ik geen fan, ze zijn soms zo krap, maar nu hadden we er 1 gevonden die ik ga onthouden. Als je naar binnen rijdt moet je uitstappen want de auto wordt voor je geparkeerd. Ideaal!

Na 10 minuutjes lopen stonden we bij de Kathedraal waar we natuurlijk wederom bij bar Oliver een drankje gingen doen, een barretje waar alleen de Spanjaarden zelf komen en waar je het echte Spaanse sfeertjes ervaart, met een heerlijke gratis tapa bij je drankje. De meiden hadden inmiddels ook het Alhambra verlaten en samen liepen we door de Marokkaanse straatjes en de joodse wijk zo naar het uitzichtpunt St Nicolas wat beslist een must see punt is om te bezoeken als je in Granada bent.

Na nog lekker ergens gegeten te hebben en daarna nog geshopt te hebben, bijna alle dames hadden schoenen gekocht want deze zijn spotgoedkoop in Spanje, liepen we weer terug naar de parkeergarage waar ons een aangename verassing te wachten stond. Terwijl de auto voor ons gehaald werd konden we namelijk kiezen tussen een glaasje anijs likeur, een citroen likeurtje of een koffielikeurtje en voor wie geen alcohol drinkt lagen er ook nog koekjes, wat een service en eigenlijk ook wel heel grappig om voor een bestuurder wat alcohol klaar te zetten.

We reden in het donker weer terug. Het wordt 1.5 uur later donker hier in Spanje dan in Nederland, pas om half 7.

Thuis aten we de pizza op van de dag ervoor. Dat is nou eens echt waar voor je geld. De pizza koste namelijk maar 8 euro en daar kun je dus gewoon 2 dagen van eten!