De vriendin van mijn schoonzusje kwam naar me toe en zei dat ze al even het terrein was rondgelopen, wat een geweldige plek, zei ze, ik voel de rust nu al in mijn lijf komen, je hoort alleen maar de natuur en wat is je huis mooi!

Ik trots natuurlijk, ik ervaar het ook elke keer weer als ik hier ben, het is zo fantastisch hier.

Eerst lekker met z’n alle ontbijten. Van de 6 kamers zijn er nu 5 vol, wat een gezelligheid. De zon scheen uitbundig en volgens mijn ouders die hier al een paar weken zijn was het al die tijd zalig vertoeven hier. Een beetje in de tuin werken en daarna lekker bij het zwembad. Heel wat anders dan in Nederland waar wij op 10 december nog verhuisd hebben in de sneeuw.

We besloten een pot te maken om zo onze gezamenlijke boodschappen, etentjes en drankjes te betalen. Gisteravond hadden mijn ouders al getrakteerd, een pot voor het vervolg leek ons wel de beste oplossing. Alle ontbijt spullen en drankjes werden gehaald in Archidona en Les en ik hadden een eigen kar want wij betalen de boodschappen voor het kerstdiner op de tweede dag.

Daarna even langs de chinees natuurlijk, want daar kun je altijd wel iets kopen wat je van pas komt. Omdat de temperatuur zo lekker was en ik alleen een dikke jas bij me had kocht ik daar een leuk vest, Eefje kocht de zelfde maar dan in een andere kleur.

Op het gezellige plein Plaza Ochava in het hart van Archidona besloten we wat te gaan drinken. Ze doen niet aan echte kerstbomen in Spanje maar wel veel aan kerst verlichting, op het plein stond een grote lichtboom. Omdat het barretje Unodeocho, wat ik graag wil steunen, in de schaduw lag besloten we binnen in de kelder, die sfeervol ingericht is, een drankje en een hapje te doen. Ik vind de eigenaresse zo aardig dat ik haar klandizie gun, het tentje is al een keer failliet geweest en ze heeft een herstart kunnen maken. Het ligt beslist niet aan haar vriendelijkheid of aan haar lekkere hapjes dat het niet zo goed loopt maar gewoon aan de zon. In de zomer is het heerlijk dat het terras in de schaduw ligt maar is het voorjaar, najaar of winter dan wil je eigenlijk gewoon elk zonnestraaltje meepakken. Na haar toch even een hart onder de riem gestoken te hebben deden we stiekem ook nog even een drankje buiten in de zon bij de concurrent aan de overkant van het plein, waar het razend druk was. 

Thuis later nog even gechilled en s ’avonds zijn we naar Loja gereden waar we bij een populair Italiaans restaurant gegeten hebben. Als je niet gereserveerd hebt moet je om 8 uur al komen want anders zal je geen plek meer vinden, het was in no-time bomvol. 20171222_201410De pizza’s zijn zo goed gevuld dat je de medium niet eens op krijgt en we kregen allemaal een box mee. Bolsa de Perro grapte we.