Als ik kijk voor vluchten naar Spanje, zoek ik er het liefst één uit met vertrek op donderdagavond. Dan hoef ik geen vrije dag te nemen maar dan ben wel al een nachtje eerder bij ons huis. Natuurlijk is dat anders als je een vakantie boekt zonder dat je een tweede huis hebt, dan zie je dat als verloren dag maar ik zie het juist als winst. Nog een nachtje langer in mijn huis en eerder met een wijntje bij de openhaard. Terug wil ik ook graag een avondvlucht want dan heb ik overdag nog om het huis op te ruimen.

Mijn plannetje liep alleen wat anders. Een paar weken voor vertrek kreeg ik te horen dat de vlucht niet laat in de avond ging vertrekken maar in de middag al en terug niet s’avonds maar s’ochtends. Balen dit. Nu moest niet alleen ik maar ook mijn man, mijn dochter, mijn schoonzus en een vriendin van haar die ook meeging allemaal een dag meer vrij nemen. Terug hadden we allemaal een andere vlucht, voor mijn schoonzus was het een meevallertje dat deze vlucht gewijzigd was want nu kon ze kosteloos annuleren en 2 daagjes later weggaan, want zeg nou eerlijk wie wil er niet langer bij Hacienda la Suerte verblijven.

Maar ondanks dat we een dag meer vrij moesten nemen heeft elk nadeel zijn voordeel want we kwamen nu aan het begin van de avond aan en we konden zo doorrijden naar het restaurant van vader Manolo, het stationnetje. Mijn ouders waren al een paar weken in Spanje en het was een gezellig weerzien en met een heerlijk wijntje erbij en met een goed stuk vlees en vis kletsen we de hele avond vol.

Aangekomen bij Hacienda la Suerte had mijn moeder niet alleen het huis binnen maar ook buiten helemaal in de kerst stijl veranderd met dennentakken en kerststerren. Heerlijk thuiskomen zo.