Ons hele land ligt er vol mee, stenen, stenen en nog eens stenen, grote keien, kleine stenen en kiezels, oranje, bruin en wit we hebben ze in alle soorten en maten. Ons huis ligt onderaan de berg Pedroso en dat is 1 grote rots. Vroeger verdienden de bewoners geld met de stenen. Ze waren super slim.

Ze hadden twee steenovens gebouwd. Naturlijk gebouwd van keien en in deze ovens kookten ze de stenen, deze stenen bevatten kalk en de kalk die eraf kwam was wit en dat verkochte ze weer aan de dorpsbewoners die daar hun huizen mee wit kalkten. Een mooi proces.

Ik vervloek die stenen wel eens, vooral als ik een gat in de grond wil maken, er is gewoon niet door heen te komen. Maar soms ben ik ook heel blij met deze stenen want je kan er mooie randjes mee maken rondom je tuin, of rondom de bomen, het staat heel decoratief en natuurlijk.

Maar dat niet alleen het is ook heel mindfull. Stenen zoeken, stenen tillen en verplaatsen. Je maakt er niet alleen je hoofd mee leeg maar het is ook nog eens een goede work-out. Bukken, tillen en lopen. Het is een oer bezigheid. Onze voorouders zullen dat ook zo gedaan hebben, je gaat erop uit om spullen te verzamelen om er je verblijf mee te bouwen. Daarna ga je op jacht om je eten te zoeken die je vervolgens op een vuurtje gemaakt in een rondje van stenen en takjes klaar maakt en daarna slaap je in een van stenen gemaakt huis en de volgende dag herhaal je het weer.

Ik had bedacht, als ik nu ook elke dag een uurtje of wat een aantal stenen ga verplaatsen, daarna op zoek ga naar eten, lees een leuk restaurantje, dan kan ik daarna heerlijk slapen in mijn mooie stenen huis. Geweldig bedacht toch!