Net een weekend terug uit Frankrijk dan een weekje werken en dan alweer naar Spanje toe. Ik ben me er van bewust we hebben helemaal niks te klagen. Toch is het een moeilijke week want Lesley zijn moeder is een jaar geleden overleden en dit gaat hem niet in de koude kleren zitten. Goed om er even uit te zijn, ook de werkdruk en de stress van de verkoop van het huis en het zoeken naar een nieuw huis doen hem geen goed. Hoop dat hij In Spanje weer even zich zelf wordt.

Volgens mijn collega die begin van dit jaar in ons Spaanse huis zat heeft het schoonmaken van het zwembad hem van zijn stress afgeholpen. Vliegjes met een schepnet uit het water halen en gedachten op nul.

Wat een mazzel hebben we met het weer zeg, nooit eerder hebben we het in oktober zo warm meegemaakt. Het is echt zomer met temperaturen van rond de 27 graden. De hele avond nog buiten zitten met korte mouwen is voor ons ongekend en in Nederland onmogelijk voor de tijd van het jaar en zelfs in de zomer een zeldzaamheid.

Als we bij het huis aankomen is er een bevriende makelaar met klanten die geïnteresseerd zijn om ons huis te kopen. We hebben altijd gezegd, alleen voor de juiste prijs willen we erover nadenken want eerlijk is eerlijk, eigenlijk is dit huis een beetje te groot voor ons.

Deze mensen komen uit Noord Spanje en zijn op ons plekje gevallen en willen er een Casa Rural/hotel van maken. Het vliegt ons aan. We hebben net ons Nederlandse huis verkocht en moeten dat nog verwerken. Dit plekje hier in Spanje is onze uitlaatklep en ondanks dat het zo groot is en er heel veel onderhoud bij komt kijken voelen we ons hier helemaal thuis. Het voelt als thuiskomen.

Ik weet ineens niet meer wat ik allemaal wil. Verstandig zou het zijn om dit plekje in te ruilen voor iets kleiner, een niet te duur tweede huisje alleen voor ons zelf, wel op het platteland met max 3 slaapkamers en zonder zwembad. Maar waar vind je zoiets op zo’n ideale plek als dit. Ik vind het moeilijk. Eigenlijk wil ik er nu helemaal niet over nadenken. Als de tijd rijp is misschien. Ik wil nu gewoon genieten hier en me geen zorgen hoeven maken.

Ik pak een grote plastic zak en ga kleine takjes zoeken, deze hebben we in de winter nodig als we er weer zijn, om de openhaard aan te maken. Dat is mijn grote ontstresser en Lesley gaat de insectjes uit het zwembad halen.