Nee dit keer geen writersblock maar gewoon erg druk, daarom duurde het zolang voordat ik weer wat ben gaan schrijven.
Inmiddels zijn mijn zoon en schoondochter verhuisd en wonen ze tijdelijk weer bij ons. De oorspronkelijke bedoeling was dat ze een half jaar bij ons zouden blijven totdat ze de sleutel krijgen van hun nieuwe huis. Maar er is het één en ander gebeurd waardoor dat anders is gelopen. Ik zal bij het begin beginnen.

Toen wij 5.5 jaar geleden ons Spaanse huis kochten hadden we ons Nederlandse huis in de verkoop gezet. De bedoeling was dat we wat kleiner zouden gaan wonen en de overwaarde zouden gaan steken in het Spaanse huis om zo daar de hypotheeklasten wat lager te hebben. Echter na 2 jaar hem in de verkoop gehad te hebben, hebben we vanwege de crisis toch maar besloten om hem uit de verkoop te halen dit omdat het schijnbaar niet de juiste tijd was. Na een jaar hem uit de verkoop gehaald te hebben besloten hem er maar weer in te zetten om te kijken hoe het nu zou lopen. Na een half jaar nog steeds geen serieus bod (alleen maar mensen die dachten het voor een prikkie te kunnen kopen). Het was voor ons geen enkel probleem hoor, want we hebben beide onze baan nog en onze dochter woonde ook nog thuis en we wonen er fijn. We hebben de tijd dachten we. Toen onze dochter de deur uitging kregen we nog de zoon van mijn vriendin een half jaar bij ons wonen, dus onze ruimte kwam nog steeds van pas.

Nu onze zoon en schoondochter bij ons zijn gekomen hebben we nog steeds de ruimte nodig. Maar dacht ik als zij straks weg zijn dan zitten wij met z’n twee in dit grote huis en hoe lekker zou het zijn om ook onze lasten te verlagen. Zeker omdat mijn werk weer aan het reorganiseren is en een vast contract tegenwoordig niet altijd meer wat zegt.

Ik dacht voordat we de hele inboedel van mijn zoon in ons huis krijgen, laat ik alvast foto’s maken dan ziet het erg nog netjes uit. Laat het ik dan ook maar op Funda zetten, het zal toch nog wel even duren. Ik zeg gewoon als mensen geïnteresseerd zijn dat ze er pas in maart in kunnen. Ik had geen enkel idee dat het zo zou lopen zoals het nu gegaan is. Het huis verscheen op Funda en de eerste telefoontjes kwamen al binnen van mensen die wilden komen kijken. Nu zegt dat natuurlijk helemaal niks, kijken is niet kopen. Maar dag 1 kregen we al gelijk een serieus bod. Na wat onderhandelen boden ze een bedrag waar wij heel blij mee waren, echter ze hadden 1 harde eis en dat was half december er al in. Vanwege onze verkoop geschiedenis hebben we toch maar ja gezegd.

Tja en wat nu? Onze zoon en schoondochter hebben we wel met een probleem opgezadeld. Gelukkig was zowel onze dochter en ouders en mijn schoonzus zo lief om mee te denken. We hebben nu besloten dat we onze spullen laten opslaan, 1 box voor Jairo en Daisy en 1 box voor ons. Jai en Daisy gaan tijdelijk bij mijn ouders in huis en mijn ouders gaan in ons Spaanse huis.

Hoe wij het gaan oplossen weten we nog niet. Misschien bij onze dochter. Maar alles staat nog open. We weten nog niet eens wat we zelf willen voor de toekomst. Het is zo snel gegaan. Het schiet op het moment nog alle kanten uit. Een leuk grachtenpandje in Amsterdam, ook al is het heel klein hebben we maar uit ons hoofd gezet, dat is niet te betalen. Ik wil graag bij de kinderen in de buurt zitten, dus we zoeken in een straal van 10 km bij hun vandaan. Maar wat moet het worden, een nieuw appartement is een optie, lekker alles gelijkvloers en geen onderhoud aan de tuin. Een goedkope oude tussenwoning die nog opgeknapt moet worden om het naar je eigen smaak te maken, maar dat kost wel min een half jaar verbouwen, een tussenwoning die wel al helemaal klaar is maar waar je in die omgeving waar we willen gaan wonen al snel 4 ton kost. Of toch maar nog 1 keer voor een kavel gaan en daar zelf een schattig huisje op te laten zetten, niet te groot maar wel helemaal naar ons eigen smaak.

Wat we nu echt willen vinden we heel moeilijk. Dus ons hoofd zit vol met opties. Wat natuurlijk ook nog meespeelt is houd ik mijn baan, binnenkort zal ik daar meer over horen en tot die tijd moeten we alle scenario’s maar eens goed op papier hebben.