Tags

,

Huur je een huis op het platteland van Spanje dan heb je behalve de rust ook veel dieren geluiden om je heen.

Mijn mooiste ervaring had ik vorig jaar toen we hele kleine miauwtjes hoorden. Er leefde een moederkat met 3 babykatjes op ons erf.

Zo ontzettend schattig, maar omdat gasten ze gevoerd hadden waren ze afhankelijk van mensen geworden. We hebben geprobeerd een huisje in Spanje voor ze te zoeken. Onze vrienden hadden de moeder onder hun hoede genomen en een Engels echtpaar 1 van de ukkies. Zelf hebben we er twee mee naar Nederland genomen, Nero en Frodo en wonen ze nu bij onze dochter, zij is enorm blij met ze. Het zijn ook zulke lieve katjes, met zo’n zacht karaktertje, het zijn echte knuffelkontjes en dat voor katjes die in het wild geboren zijn.Toen we onlangs met Ilboja en Rob lekker bij Manolo gegeten hadden vertelde ze dat ze ook zo blij waren met het moederpoesje Donna, zij is ook zo lief en gezellig. Wij zijn er van overtuigd dat ze in geen beter gezin kan wonen dan bij hen, Rob en Iboja zijn namelijk echte dierenvrienden en helpen regelmatig dieren in nood.

Verder zien we regelmatig een hopje vliegen op ons erf en de zwaluwtjes nemen elke dag een duikvlucht boven het zwembad om water te drinken.Op de mast van de elektrischiteitspaal zitten altijd wat duifjes te koeren en ook hoor je de koekkoek en overal in de tuin lopen de konijntjes en hazen vrolijk te dartelen. In de avond zie je de vleermuisjes vliegen maar ook uniek is dat je af en toe een dwerguiltje ziet.Als de zon onder is zie je vele gekko’s en hagedisjes. Ook zie je soms laat in de avond een grote prachtige dikke pad tevoorschijn komen.De belletjes van de geiten, het loeien van de koeien en het hinneken van de paarden dit zijn ook plattelands geluiden.Het klinkt allemaal zo gezellig en zo ontspannend.