Dat het regelmatig erg warm is in Spanje weten we allemaal. Een temperatuur van 30 graden is heerlijk, bij 35 graden wordt het al iets te warm, maar 40 graden is echt ontzettend warm. Laat staan als de temperaturen oplopen tot 45 graden, dat is gewoon niet te doen.

In juni was er dit jaar al een zeer warme periode van temperaturen van rond de 40 maar daarna gingen de temperaturen weer naar een behapbare temperatuur toe. Maar rond 12 juli werd het ineens weer extreem heet.

Zelfs de Spanjaarden waren aan het klagen, zo warm hadden zij het ook nog nooit gehad. Ik moet eerlijk zeggen het was ook niet te doen. Het enige wat je kon doen is binnen zitten afgewisseld met in het zwembad liggen. Zelfs in de schaduw was het niet te harden. Te lang in het zwembad kan ook niet want je verbrand levend. Gelukkig voor Lesley was er Wimbeldon op TV en hij kan zich zeer goed vermaken met een potje tennis kijken.

Ik ben me maar gaan bezig houden tussen 1 en 4 uur met een gebruiksaanwijzing te schrijven op de computer voor alle apparaten in het huis. Het blijkt namelijk dat iets wat voor ons heel logisch lijkt het niet voor iedereen zo is. Met name bv het aandoen van de oven of de wasmachine of de tv.

Verder heb ik een boek gelezen wat natuurlijk ook niet verkeerd is, binnen was het goed te doen maar evengoed was de temperatuur daar opgelopen tot 26 graden. Deze hittegolf duurde gelukkig maar 3 dagen en daarna werd het weer normaal voor de tijd van het jaar. Pff, hebben we dit ook eens meegemaakt.