Tags

, , , , ,

Periana heeft ongeveer 3500 inwoners en ligt in het gebied Axarquia de streek oostelijk van Malaga. In augustus viert het dorp het ‘Perzikenfestival’ en de olijfoogst wordt gevierd met het ‘Groene Olijven Feest’in maart. Maar het meest bekend is het dorpje vanwege het zwavelbad van Banos de Vilo, populair vanwege de medicinale werking.

Omdat wij het altijd leuk vinden iets nieuws te ontdekken en we zin hadden in een dagje uit besloten we om een rondje te gaan rijden in de omgeving. Ons huis ligt maar 10 minuten van de snelweg de A92 en daar vandaan kan je alle kanten op.

We reden richting het plaatsje Casabermeja, daar waar ook de Osbornstier langs de weg staat te pronken. Vanaf daar reden we het binnenland in naar het plaatsje Periana. Wij wilden dat helende zwavelbad wel eens zien. Het is een heel klein rond badje net achter een huis midden in de natuur. Het stonk er behoorlijk naar rotte eieren, maar het was prachtig om te zien. Met mijn voeten durfde ik er wel in, maar verder erin gaan vond ik niet nodig, hoewel ze wel zeggen dat het erg goed is voor je huid, ik vond de geur iets te machtig. Voor een zacht perzik huidje, eet ik liever een echte perzik waar het dorpje ook bekend om is!

Het is leuk om het bezoek aan de Banos te combineren met een hapje in een plaatselijk restaurantje. Lekkere locale tapas.

Na een hapje en een drankje reden we weer terug naar ons huis langs de plaatsjes Alfarnatejo en Alfernate, een schitterend gebied met heel veel mooie natuur, ik hou van dit gebied. Onderweg zagen we de prachtig in bloei staande agave. Als de agave gaat bloeien, komt er uit de bladeren een grote stengel omhoog en daaruit komen weer kleine gele bloemetjes. Het schijnt wel 40 jaar te duren voordat de plant gaat bloeien helaas sterft deze af na de bloei. Zonde zeg!

Toen we verder reden moesten we ineens stoppen omdat er een kudde geiten langs kwam, deze slimme geitjes wisten precies hoe ze moesten lopen. Zo leuk dit.