Tags

, ,

Natuurlijk ben je met een eigen huis nooit klaar met klusjes daarom is het ook heel moeilijk om stil te zitten. De houten ligtuinstoelen had ik opnieuw in de beits gezet, tevens had ik met latex verf de minder mooie plekjes weer even wit aangestipt.

Lesley heeft wat lampjes vervangen en de vogelnestjes uit de geiserhokjes gehaald. Toch maar flink weer met afscherm gaas in de weer want die nestjes daar moet je natuurlijk niet hebben.

De vorige eigenaar had litters blauwe verf achtergelaten en ik dacht laat ik deze eens gebruiken om wat wit uitgeslagen terracota potten blauw te verven, ik had inspiratie opgedaan afgelopen week in Malaga door Picasso’s werken te bekijken, hij had ook een blauwe periode. ( The Madman, Desemparats).  Maar waar Picasso blauw gebruikte tijdens zijn sombere periode, heb ik het juist gebruikt terwijl ik blij en vrolijk was. Of zal dat door de smurfjes komen, de potjes vielen namelijk wel erg pitufo (smurfen) blauw uit, ondanks dat vind ik het wel erg leuk staan. Ik ga het later wel wat afwisselen met nog wat andere kleuren blauw, maar voor nu is het helemaal goed zo.

Over smurfen gesproken er is een dorpje in Spanje in de buurt van Ronda wat helemaal blauw geschilderd is: Júzcar. Ik had er een paar jaar geleden al eens een stukje overgeschreven in onze welkomstfolder, maar zelf zijn we er nog nooit geweest. Komende trip naar Spanje in oktober moeten we dit dorpje maar eens gaan bezoeken! Het is klein maar wel grappig om te zien denk ik al die huisjes in het dorp blauw geverfd.