Tags

, , , , ,

Het was een latertje gisteravond.
Desiree en Kelly kwamen rond 23 uur aan moesten toen nog de auto halen en dat duurde zeker een uur en toen moesten ze nog 45 minuten naar ons huis rijden.

Ik had een extra bord geplaatst en deze bij de weg neergezet en gelukkig konden de ladies in het donker het bord goed zien en kwamen ze rond half 1 ons erf oprijden. Alle buitenlampjes waren aan de lichtjes rondom het zwembad ook. Ohhh op de foto’s is het mooi maar in het echt nog veel mooier riep Desiree direct.

Ik werd direct blij van hun positieve energie en drukte ze een glas cava in de hand. Eerst even zitten en kennismaken met Kelly want haar kende ik nog niet. Desiree is de vrouw van een school vriend van vroeger van mij en sinds een jaartje of 5 hebben we weer contact, nu wil dat Desiree half Spaans is dus wij hadden zo en zo al een klik en ze bleek ook nog eens een super leuke meid te zijn, dus dat zat helemaal goed.

Kelly had Desiree leren kennen bij het sporten. Beide waren ze aan het brainstormen gegaan en bedachten dat ze wel een Yoga/beweging Spaanse les retreat wilden organiseren in Andalusië. Dus Desiree dacht direct aan ons huis. Nou leuk meiden kom maar hierheen had ik gezegd, kom de sfeer maar proeven en dan laat ik jullie van alles zien in de omgeving en maak dan je keuze.

Na een rondleiding door het huis om 1 uur s nachts doken ze hun bedje in, elk een eigen kamer. De volgende ochtend gingen we om 10 uur ontbijten. De dames begonnen al allemaal plannen te maken, oh daar kunnen we de ochtend yogasessie houden en daar kunnen we lekker bij het zwembad relaxen etc etc.

Na het ontbijt liepen ze nog even rondom het huis en toen gingen we op pad. We begonnen in het schattige dorpje Iznajar aan het blauwe meer. Het water stond alleen superlaag vanwege de droogte van afgelopen maanden. Maar dat mocht de pret niet drukken, ondanks dat was het nog steeds schitterend om te zien.

We reden naar de top, we liepen een rondje om de kerk. In een klein winkeltje waar ze mooi plaatselijk blauw/wit service verkochte bleek het reuze handig te zijn dat Desiree Spaans sprak want zo werden we van de laatste nieuwtjes op de hoogte gehouden.

Dat mannetje vond het zo gezellig dat we bijna niet van hem af kwamen.  We kochten een paar spulletjes en ik werd verrast met een mooie kruik en een olijvenschaaltje door de meiden.

We moesten nog wel even bij zijn broer een drankje gaan drinken zei hij, restaurante Abuela Maria en dat deden we. Toen we vertelde dat we gestuurd waren door zijn broer kregen we een lekker hapje bij ons drankje. Heerlijk dat dorpse. Daarna reden we naar het strandje en de meiden waren helemaal verkocht, wat is dit mooi hier zeiden ze beiden in koor. De plannen voor de retreat begonnen nog meer vorm te krijgen. Oh dan gaan we daar dit doen en daar dat doen, helemaal leuk.

Bij een strandtent nog een drankje gedaan en wederom kregen we een gratis tapa. Om indrukken op te doen heb ik ze nog een aantal andere eettentjes in de omgeving laten zien en bij 1 ervan hebben we lekker paella gegeten.

Zo gingen ze vol ideeën weer terug naar de hacienda. Effe chillen bij het zwembad en leuke foto’s maken en daarna om 9 uur in de avond eerst bij het stationnetje wat tapas eten en daarna ook naar Manolo om een tapasje te happen. Ik lees altijd op je blog hoe leuk Manolo is zei Desiree en nu kon ze het dus eindelijk ook zelf ervaren. Lesley en ik werden door de dames getrakteerd als dank voor de gastvrijheid. Ik geloof dat we deze avond pas om 3 uur naar bed gingen, wat een gezelligheid en hoe mindful is dit.