Writers block, inspiratieloos, gewoon moe, pijn in mijn arm, mijn spieren ik had er allemaal last van. Ik was gewoon aan vakantie toe. Het is niet zo dat ik niks beleefd heb afgelopen periode, ik heb niks geschreven omdat ik het gewoon niet kon opbrengen om na mijn werk nog achter de pc te gaan zitten om een blogje te maken.

Nu ik in Spanje zit, is de rust weer terug gekeerd in mijn hoofd en lijf en heb ik weer zin om mijn belevenissen te gaan delen. Ik zal ook nog even kort terug blikken.

Het grootste nieuws is dat onze zoon Jairo met zijn vriendin Daisy een huis gekocht hebben. In het zelfde plaatsje als ook onze dochter (inmiddels een jaar geleden) ook haar huis gekocht heeft en dat is slechts 10 km bij ons vandaan. Zij krijgen 1 februari de sleutel en komen vanaf oktober weer een aantal maanden bij ons wonen, kunnen ze lekker even sparen. Les en ik hebben de afgelopen periode hard gewerkt om de bovenetage helemaal te restylen. Kamers behangen, geverfd, nieuwe gordijnen, nieuw bed etc. Het ziet er geweldig uit. Helemaal klaar voor onze nieuwe mede bewoners.

In Spanje is het ook allemaal goed verlopen de afgelopen periode. Allemaal vrienden, familie en bekende zijn er in het huis geweest. Gewoon om er even uit te zijn, om de Semana Santa te vieren, om verdriet een plekje te geven, om hun 35 jarig huwelijksfeest te vieren, om de prachtige koningssteden te bezoeken, om lekker met de familie samen te zijn, ieder had zijn eigen reden en iedereen had genoten lazen we in het gastenboek en hoorden we per telefoon, app of mail. Een bezoek aan de olijvenproeverij was bij menig favoriet, maar het mooiste verhaal wat we gehoord hebben is toch wel van de geit.

In de morgen, ze lagen nog in bed, hoorden onze vrienden een enorm lawaai op het dak, wat is dat nou weer dachten ze en snelden zich naar buiten en wat ze toen zagen was wel heel bijzonder er stond een geit op het dak. Hij keek verschrikt om zich heen en dacht hoe kom ik hier weer af. Nu zal je je wel afvragen hoe komt dat beest nu op het dak, nu aan de achter kant van ons huis is het dak laag, dat komt omdat we onderaan de berg zitten.

De geit is waarschijnlijk ontsnapt bij de boer en de hond heeft hem opgejaagd om terug te gaan naar zijn kudde van schrik heeft hij een grote sprong genomen en is op ons dak beland en toen hij doorliep en aan de voorkant uit kwam zag hij dat daar vanaf springen geen optie was (6 meter). Toen mijn vriendin terug naar binnen snelde om haar foto toestel te pakken was de geit toen ze terug kwam alweer verdwenen. Het is dat het in de ochtend was anders had ik gedacht dat de Spaanse cava misschien wel heel goed gesmaakt had!