Tags

, ,

Wederom stond er vandaag een leuke activiteit op de planning. Dit keer bleven mijn ouders lekker thuis bij de hacienda.
In onze fiat 500 xl reden we naar het dorpje Iznajar. De eigenaren van de b&b El Olivar hebben 8 scooters in hun bezit die ze verhuren per dag. Er zijn 4 verschillende routes te rijden. Met onderweg natuurlijk leuke barretjes en restaurants om even wat te happen en te drinken, geen alcohol natuurlijk.

1. Loja 80km 2. Priego de Cordoba 90km 3. Monte Frio 110km 4. Archidona 125km
Wij hadden gekozen voor de Montefrio route, dit was het enige plaatsje waar ik nog nooit geweest was.

Toen we aankwamen om 11 uur moesten we ons rijbewijs en paspoort overleggen voor de verzekeringspapieren. Daarna kregen we uitleg en toen moesten we een proefritje maken om een beetje vertrouwd te raken.

Jeemie, ik had er geen idee van dat die scooters zo zwaar waren. Bijna allemaal hadden we zeer weinig ervaring met brommer of scooter rijden dus dat was best even wennen. Ik kwam erachter dat je voor een 125 cc in Nederland zelfs een motorrijbewijs A1 nodig hebt, hier in Spanje niet!

Vol goede moed en een dossis goede spanning gingen op weg, het was prachtig onderweg, de mensen die we onderweg tegen kwamen zwaaiden bijna allemaal, dat is het leuke van het platteland. Het zal ook best een leuk gezicht zijn geweest 5 van die knalrode Vespa scooters achter elkaar aanrijdend. We reden allemaal erg voorzichtig, toch hebben we niet kunnen voorkomen dat 3 van ons in het dorpje op de gladde steentjes onderuit gingen. Het zijn allemaal smalle straatjes die ook nog eens hellend zijn. Mijn advies is dus parkeer je scooter aan het begin van het dorp en ga te voet het dorpje verkennen. Met een aantal goede blauwe plekken en wat schaafwonden vertrokken we na de lunch weer vanuit het schattige dorpje Montefrio die bekend is om zijn pittoreke aangezicht en en zijn ronde koepel kerk, om onze route te vervolgen.

Uiteindelijk kwamen we om 7 uur weer terug,we hadden een hele tank leeggereden, maar dat kost echt geen drol, €4.50. We moesten nog wel een kleine boete betalen van €50 voor de lakschade. Maar al met al hebben we een super dag gehad en we kunnen weer een vinkje zetten achter een leuke activiteit.

Wij weten nu allemaal wel zeker dat wij geen motor rijbewijs gaan halen om op een nog grotere motor te gaan rijden, veel te spannend allemaal.