Tags

, , , , ,

Ik ben altijd op zoek naar leuke activiteiten, ik heb nu echt een pareltje ontdekt slechts een dorpje bij ons vandaan.

In de ochtend hebben we lekker relaxt gedaan en bij het zwembad gezeten. Het weer was echt fantastisch, eind maart en 22 graden, echt helemaal top, dat is wat je hoopt maar beslist geen zekerheid is deze periode van het jaar.

Om 12 uur had ik een afspraak met de aardige German Garcia, die een famillie bedrijf runt. Het bedrijf bestaat meer dan 100 jaar.  Jaren hebben ze rond de 60 personeels leden gehad, maar door de moderne technieken nu nog maar rond de 20. Gepassioneerd vertelde hij over de olijventeelt, de oogst en daarna over het persen, ook hoe dat vroeger werd gedaan.

We liepen zelfs het veld op om de jonge bomen en de oeroude bomen te spoten. Aan het eind was een proeverij, we hebben verschillende soorten geproefd van de bekroonde extra virgen olijfolie en we hebben veel geleerd over smaak en kwaliteit en het proces.

Na de proeverij kregen we een 3 gangen lunch met wijn, bier en tinto de verano en dit alles slechts voor het bedrag van €20 pp. Super de moeite waard en weer een must do activiteit voor onze gasten.

Aan het eind van deze heerlijke dag zijn we nog even naar de 100 waterpijpjes uit de bergen geweest, een km verder dan de olijvenboederij, altijd leuk om te zien.