Amper terug uit Spanje en na 2 weken zat ik alweer in het vliegtuig voor 2 nachten Praag. Ik had bij de Hema voor mijn dochters verjaardag 2 verrassingstickets gekocht voor €90 pp. We konden 5 data opgeven en verder werd er voor je bepaald wanneer, waar vandaan en waarheen je ging.

Spannend hoor ergens in Europa maar waar zou dat zijn? We sprongen een gat in de lucht toen we hoorden dat het Praag was geworden. Wat minder nieuws was dat we vanaf Eindhoven moesten vliegen, maar met de auto waren we daar ook weer in 1.5 uur. We hadden er zo’n zin in om Praag te bezoeken, vele hadden ons al verteld dat dit een geweldige mooie stad is en zeker een must do.

Helaas waren we beide niet helemaal lekker, wat wel een lichtpuntje was, was dat een dag voor ons vertrek onze poes Yana terug gevonden was, een kilometer bij ons huis vandaan, we waren zoooo blij! Maar helaas met lichte koorts stapte we in het vliegtuig naar Tjechië, hoestend en proestend en onder de pijnstillers. Mijn stem liet het afweten, nog nooit gebeurd in mijn leven maar ik kon helemaal niet meer praten. Wel lekker rustig voor Cheyenne maar voor mezelf zo jammer. Zacht fluisteren lukte wel maar koste me veel energie.20170209_125824

Toen we aankwamen op de luchthaven van Praag pakte we bus 100 tot de gele metrolijn B en deze bracht ons in 15 haltes naar Krizikova bij ons hotel voor slechts €1.25 pp. Dat zijn nog eens goede bedragen voor het openbaar vervoer. Gelukkig lag ons hotel pal aan de metro halte. We zetten onze spullen in onze kamer en gingen direct naar het centrum om te eten. We belanden in een super hip restaurant La Bottega, waar de wijntjes wel erg duur waren, €8 euro per glas.20170208_203841 We hebben geweldig gegeten maar zijn toch maar vroeg ons bedje ingedoken, hopende dat we ons de volgende dag wat beter zouden voelen.

Na het ontbijt zijn we de oude stad ingegaan. De zweetdruppeltjes stonden op ons hoofd van de koorts, maar een beetje frisse lucht doet ook goed, we konden wat beter adem halen buiten. Normaal pluis ik alles uit en weet precies wat ik wil zien, maar nu had ik daar helemaal geen fut voor. 20170209_102912We zijn maar gewoon gaan lopen en af en toe keken met een schuin oog in het boekje of daar een highlight in de buurt lag.20170209_104450

We begonnen met een klim in de kruittoren om zo een prachtig uitzicht te hebben over de stad. 20170209_110553Daarna liepen we naar de astronomische klok uit 1410 die elk uur slaat, er gaat dan een deurtje open en je ziet een schouwspel, om vervolgens over de  Karelsbrug te lopen om de standbeelden die erop staan te bewonderen.20170209_121910 Toen naar de Praagse burcht gelopen. 20170209_130408Onderweg nog een goulashbrood gegeten bij restaurant El Alecenáse en na het paleizencomplex zijn we een rondvaart gaan maken over de Moldau.20170209_133556

Aan het einde van de dag waren we bekaf, na eerst in het hotel even uit te rusten zijn we daarna in de buurt nog bij een leuk restaurant, Charleston, een pasta maaltijd wezen eten, ik wilde zelfs geen wijntje en dat wil wat zeggen. Wederom lagen we rond 9 uur in bed.20170209_143737

Toch best wel jammer, 2 nachtjes was eigenlijk te kort maar nu kwam het goed uit, na het ontbijt de volgende dag gingen we alweer naar de luchthaven.20170209_122554

Ik denk dat ik het de komende tijd even wat rustiger aan moet doen, ik ben vaak on the road, waar een ander zijn vrije dag gebruikt om even tot rust te komen ben ik altijd bezig om avonturen te beleven. Heel leuk normaal gesproken maar nu was het even teveel. Ondanks alles hebben we het toch heel leuk gehad en een goede indruk gekregen van Praag en het is zeker een stad om aan te bevelen.