Hier is ze dan het moedertje zei Paco, toen hij met een lieve poes met een ontstoken oogje kwam aanzetten. De tabby’s kom ik later wel brengen.20160903_101056

Een paar weken geleden kregen we namelijk van een gast een mailtje met foto, dat er jonge poesjes rondliepen bij ons huis. Ja, wat zeg je dan van een afstand.img-20160810-wa0005

Geen eten geven, anders blijven ze komen. Probeer ze geen aandacht te geven, of ga desnoods boos tegen ze praten en probeer ze zo weg te sturen, ze kunnen daar niet blijven want straks zijn er geen gasten meer om ze eten te geven.

Het lukt me niet zei de gast, ze blijven rond het huis hangen. Het moedertje is erg aanhankelijk en wil graag naar binnen zien te komen, zij is vast mensen gewent en voelt zich veilig hier.

Ik belde de sleutelbeheerder Paco, weet jij wat we hier aan kunnen doen vroeg ik, zit er geen asiel in de buurt waar ze naartoe gebracht kunnen worden, hij lachte, de asiels hier zitten vol met weggelopen of verwaarloosde dieren, ik denk niet dat er een plekje zal zijn.

Hij beloofde ons dat hij de katjes zou ophalen en naar zijn eigen huis zou brengen, zodat de gasten er geen “last” meer van zouden hebben. Wanneer jij dan komt kun je een oplossing zoeken zei hij.

Echter toen Paco ze wilde ophalen zag hij geen katten en de gasten waren er niet op dat moment om te vertellen waar ze zich schuil hielden. Ik mailde de gasten of het poezen “probleem” opgelost was. Nee hoor, ze zaten er nog steeds. Paco er weer heen. Hij vertelde me dat hij er twee te pakken had gekregen, echter er was nog een klein zwartje en deze kreeg hij niet te pakken daarom wilde hij de moeder niet meenemen. Hij was nog een paar keer wezen kijken maar het zwartje liet zich niet zien. Weken gingen voorbij. Toen Paco er weer was om de nieuwe gasten die voor het weekend kwamen de sleutel te geven zag hij alleen de moeder en nam haar nu ook mee. Het zwartje zal wel dood zijn zei hij of gasten hebben hem meegenomen.

Drie dagen later, nu dus, waren wij er en bracht hij het moedertje naar ons. Wij waren direct verrukt van moeder poes, wat een lieverd, ze ging gelijk kopjes geven en knorren. Echter ze bleef wel een beetje janken, ze zal die andere twee wel missen dachten wij.

Het moedertje bleef heen en weer lopen en maakte speciale geluidjes en wat er toen gebeurde, we geloofde onze ogen niet, er kwamen uit een heel klein holletje achter de BBQ 3 kleine katjes piepend aanlopen, 2 waren echt mini en de andere was ook nog klein maar weken ouder! Alle drie begonnen ze direct gulzig te drinken.20160830_165107

Jemig, het waren dus 2 nestjes achter elkaar wat het moedertje gehad had waarschijnlijk. Wat nu?img-20160901-wa0005