Gelukkig had ik uiteindelijk wel nog wat muurtjes kunnen verven, na regen komt zonneschijn. Nu ziet het er weer lekker fris uit, vind ik toch een prettig idee. Uiteraard wil ik het allemaal zo goed mogelijk voor onze gasten en natuurlijk voor onszelf. Ook heb ik weer allemaal ideeën om het nog mooier te maken.20160322_104757

Vorig jaar hadden we naast het huis flagstones laten leggen en dat is een groot succes, het staat prachtig, op het andere gedeelte van het terras hebben we betonverf gebruikt, dat is geen succes. Alles was weer aan het afbladderen. Dus daar gaan we ook maar flagstones laten leggen. Wel weer een hele investering maar dan heb je ook wel wat.20160322_144732

Tegenover ons huis staat een grote groene loods, daar worden, ja je gelooft het niet, ijsblokjes in opgeslagen. We hebben weinig last van geluiden, maar wel last van de manier hoe de eigenaar zijn materialen neerzet.

Hij is namelijk nogal een sloddervos. Vorig jaar zagen wij dat er ineens wat vragenwagens kwamen waarin puin zat en dat werd naast de bestaande schuur gestort.

Wat gaat hij nu weer doen dachten we, een tweede schuur? Wij hadden dat via onze advocaat bij de gemeente na laten vragen. Nee hoor, er stond niks in het bestemmingsplan.

Maar er kwam steeds meer puin naast de schuur te liggen en dat werd ineens gladgestreken en er kwam wat fijner grind op te liggen. Waarschijnlijk hebben ze dat gedaan om een grotere draaicirkel te hebben voor de vrachtwagens die er soms komen om te laden en lossen. We baalden ervan dat de achterkant van de schuur open was, we keken zo naar binnen naar het opslagmateriaal, waarom stond die schuur nu precies met het open gedeelte naar ons toe dachten we weleens en wat ook jammer is, is dat overal langs het hek bomen staan maar alleen precies op het gedeelte waar het moet staan zodat we de schuur niet kunnen zien, staan ze niet.

Uiteraard hebben wij zelf geprobeerd daar bomen te planten, 3 valse peper bomen, mij was verteld dat deze lekker snel groeien. Ook hebben we wat coniferen geplant net achter het zwembad.

Het goede nieuws is dat ze in de winter de schuur aan de achterkant dichtgemaakt hebben, maar het slechte nieuws is dat er nog steeds troep ligt en dat alle bomen op 1 na dood zijn gegaan. Toch een water probleem, na het planten moet er goed voor gezorgd worden en wij zijn er natuurlijk niet elke dag.20160322_144212

Ik had het er met een Spaanse klusjes man over, kunnen we niet de eigenaar van die schuur een brief sturen dat hij bomen moet plaatsen aan de rand van de schuur, hij maakt toch die troep? Het werd mij afgeraden. Deze man heeft erg veel geld en macht, zou geen ruzie met hem willen, zei de klusjesman.

Nee dat lijkt me ook niet verstandig, dan maar een andere oplossing verzinnen, we hebben besloten om een muur metselen die hoog genoeg is zodat we geen verstoring meer hebben van ons prachtige uitzicht. Dus dat is ook weer een investering.

We blijven in iedergeval wel lekker bezig.

No hay un momento aburrido en esta casa!