We hebben er alweer 4 nachten opzitten, wat gaat de tijd toch snel. We hebben wel echt een goede indruk van Istanbul gekregen. Het is een onwijs leuke stad voor een stedentrip. We vonden het een stad met vele mooie gebouwen, super vriendelijke mensen, we hebben ons er heel veilig gevoeld, ook s’avonds laat op straat.

Het was wel opvallend dat er erg veel zwerfhonden en katten liepen, maar deze zien er niet uitgehongerd uit. Her en der in de stad vind je voerautomaten waar je lege plastic flesjes in kan gooien en dan komen er onderaan het apparaat brokken dierenvoedsel uit.

De honden hebben een vrijwel allemaal een plastic clipje in een oor, wat betekend dat ze gesteriliseerd zijn. We hadden totaal geen last van de zwerfdieren maar ik vond het echt wel heel opvallend dat er zo veel waren.

Verder vonden we het wel enorm druk op sommige plekken, wat wonen er veel mensen zeg, ik zou er daardoor niet kunnen wonen, in ons eigen land wonen bijna net zoveel mensen als hier in Istanbul, ongelofelijk gewoon.

Ik had gedacht dat er geen kerstversiering te zien zou zijn, maar het tegendeel was waar op sommige plekken waren veel lichtjes en versieringen met kerstbomen te zien. Ook viel het me op dat met name de vrouwen erg modern gekleed waren, dat vond ik erg leuk om te zien en had ik niet zo verwacht. Wij konden het niet nalaten om ons voor de foto nog even in wat traditionele kledij te hijsen. We hebben wel enorm gelachen.20151212_112418

Het viel ons ook op dat het openbaar vervoer ook erg modern was. Veel wordt er met de tram en metro gedaan, ook onder de Bosporus is er een lijn.20151214_163220

Verder gaan mensen ook veel met de veerboot, een handige manier om zo naar het Aziatische gedeelte te gaan.

??????????????

Voordat we vertrokken hebben we nog een bezoek gebracht aan de Galatatoren. De toren is 61 meter hoog en heeft 9 verdiepingen, gelukkig zit er een lift in. Verder zit er ook een Chique restaurant in. Oorspronkelijk was de toren van hout en gebouwd in de 6e eeuw, daarmee is dit een van de oudst bestaande torens van de wereld. De toren is sinds de 14e eeuw van steen.20151215_114146

Het uitzicht vanaf de Galatatoren is prachtig, je kijkt uit op zowel Europa als Azië.IMG-20151216-WA0009

Op het laatst hebben we nog wat turksfruit gekocht en een hapje gegeten en toen vlogen we alweer naar huis. Het was een geweldig weekendje met mijn lieve dochter waar ik een enorm goede band mee heb. Wat ben ik een bevoorrecht mens toch.20151214_200851