Spanje is een geweldig land om op vakantie te gaan. Bijna alles vind ik geweldig in Spanje, de prachtige omgeving, het zonnige weer, het lekkere eten en de vriendelijke mensen.

Echter sommige Spanjaarden zijn niet zo diervriendelijk en dat vind ik echt heel naar.

Ik zeg echt sommige want ik wil echt niet iedereen over 1 kam scheren. Even een voorbeeld, je ziet enorm veel zwerf honden hier, honden die er erg waardeloost uit zien, achter gelaten zijn, mishandeld zijn etc etc.

Omdat wij natuurlijk niet in Spanje wonen en die hondjes ook wel eens op ons land komen lopen kunnen wij niet zoveel doen, eten geven is niet handig omdat we immers weer weg gaan, ik geef ze wel eens wat water en jaag ze dan weer weg want ze kunnen niet blijven bij een vakantiehuis waar steeds verschillende mensen komen. Er is niemand die permanent voor ze kan zorgen. Gelukkig zijn er ook mensen die heel goed voor die zwerfhondjes zijn. Onze Nederlandse buren(10 Km) bv Rob en Ibolja van Cortijo del Sueno vangen regelmatig zwerfhondjes op, verzorgen ze en zoeken een nieuw baasje voor ze of houden ze soms zelf. Fantastisch!

Maar ik heb ook een leuk verhaal. Ik kreeg een mailtje van 6 Engelse vrouwen waarvan 1 haar 40 ste verjaardag wilde vieren bij ons huis. Toen ze aankwamen had ik het huis versierd en er stond een lekkere fles rosé cava voor ze klaar. De dames waren in hun nopjes en genoten van ons prachtige huis en de prachtige omgeving.doggie

Alsof 1 hondje voelde dat daar gelukkige dames feest vierden, want hij kwam even kijken wat daar allemaal gebeurde. De dames waren direct verkocht, ach wat een klein lief hondje, met van die schattige oogjes. Maarja wij wonen hier niet dus we moeten hem maar geen eten geven dachten ze. Het diertje was heel zoet en lief en bedelde ook niet maar was wel erg mager en ging gewoon op een afstandje liggen kijken naar de vrolijke dames. Hij was al blij met alleen maar wat gezelschap.

De dames hadden echter een heel groot hart en hebben het diertje mee genomen naar een dierenarts. Het beestje was nog maar 9 weken oud. De dierenarts wist wel iemand die het beestje kon laten aansterken en ze spraken af dat als het diertje sterk genoeg was om te vliegen naar Engeland ze hem gingen adopteren.dog

Ik kreeg een mailtje van de dames met foto’s. Dit was zo’n bijzondere vakantie, ze hadden zo genoten en ze hadden er ook nog een trouwe vriend aan over gehouden, ze noemen hem Rudi. Ons huis wilde ze nooit meer vergeten en hebben besloten hier jaarlijks terug te komen.