Wij wisten eerlijk gezegd niet van te voren dat een zwembad zo ontzettend onderhoudsgevoelig is. Normaal kan je het af met 1x per week schoonmaken, maar in de warme zomermaanden moet deze echt 2x per week schoongemaakt worden.20150926_121026

Je begint met de insecten eruit te halen met een netje en daarna ga je het bad stofzuigen, of als de randen een beetje groen zijn geworden ga je eerst schrobben met een borstel, het alg wat loskomt valt dan op de bodem en dat zuig je dan weer op, niet even snel hups hups maar nee heel langzaam ga je heen en weer, minimaal een uur en soms ook veel langer als je de pomp niet genoeg hebt laten draaien of niet genoeg chemicaliën erin hebt gedaan. Het zwembad kan echt binnen 3 dagen groen worden. Duur is het ook. Electra, chemicaliën en loonkosten voor degene die het zwembad onderhoud. Soms gaat de pomp stuk, zoals laatst en dan is het ook kassa.

Mijn eigen zwembad man is echt top, het zwembad wat er niet zo goed meer uitzag na de kapotte pomp, is weer helemaal tip top na een paar uurtjes tijd eraan besteed te hebben, terwijl ik gewoon een boekje lag te lezen.

Natuurlijk heb ik ook wat rommeltjes opgeruimd hoor in en om het huis want echt helemaal stil zitten kan ik hier nooit.20150927_204406

S avonds verdienden we wel wat lekkere tapas bij Manolo in Salinas.