Wij hadden er goed over nagedacht en goed alles doorgenomen keer op keer, zullen we het doen, zullen we echt een tweede huis kopen? Het is niet niks, je doet het ook niet zomaar er komt heel wat bij kijken. Al is het alleen al het aankoop proces.20150528_213829

Een buitenlandse hypotheek aanvragen, pff wat een gedoe. Alles legaal laten maken wat op je land ligt, dat is namelijk vaak niet het geval, daarvoor is een advocaat onmisbaar. Ook een goede makelaar is een must. Onze advocaat Del Prado en onze makelaar Marcel van Sunset Country Properties waren een schot in de roos voor ons. Ze hebben ons geweldig geholpen.

Toen we de sleutel kregen gingen we aan de slag, elk vrij uurtje waren we bezig met ons huis. Daarnaast gewoon nog beide een drukke baan in Nederland.

Vanuit Nederland regelden we een hoop, maar soms moest je gewoon ter plaatse zijn. Als we er waren was het geen gewone vakantie maar een werkvakantie.DSC01295

In het begin zeker nog met veel plezier, later werd het af en toe best wel zwaar. spanje juni 2012 031Eigenlijk hadden we ook wel eens gewoon vakantie nodig, maar dat ging gewoon niet, het huis moest zo snel mogelijk verhuurbaar gemaakt worden want het geld ging er met bakken uit. Het lijkt soms wel een bodemloze put.

Onze ideeën lagen soms ook niet meer op één lijn. Waar ik heel snel wilde, wilde Lesley het wat rustiger aan doen. Alles draaide om het huis, elk gesprek ging over het huis, het beheerste enorm ons leven.

Ik merkte wel dat ik het bijna niet meer volhield naast de baan die ik toen had. Ik vond het moeilijk te combineren en wilde er nu wel permanent heen om te kijken hoe dat zou gaan, ik ben daarin soms wat impulsief.

Na veel praten besloten we dat een andere baan zoeken een betere oplossing zou zijn. Wel hebben we doorgezet en hard gewerkt om het zo snel mogelijk verhuurbaar te maken. Het is allemaal zo ontzettend duur, alles wat we dit jaar verdienen gaat weer terug in het huis. Totdat we op een punt zitten dat we alleen nog wat onderhoud elk jaar kwijt zijn en met de huuropbrengsten onze hypotheek kunnen betalen.

Het huis is wel klaar voor verhuur nu, maar wat daar allemaal bij komt kijken lees je morgen.