Achteraf kan ik zeggen dat we in een soort midlife crisis zaten, je maakt de balans op van je leven. Eigenlijk hadden we alles al bereikt waar we vroeger van droomden. Ook onze kinderen hadden niet meer onze dagelijkse zorg nodig, je dagindeling wordt daardoor anders. Misschien het moment om eens een nieuwe uitdaging aan te gaan vonden we.

Iets spannends, iets nieuws, iets waar we onze passie en energie in kwijt kunnen, na heel wat gebrainstormd te hebben hadden we het idee om een tweede huis te gaan kopen. Een behoorlijke stap.

Het idee was om een groot huis te kopen met veel grond, het moest in het binnenland liggen, daar waar je echt kunt ontspannen, daar waar je het echte plattelandsleven kan ervaren. Juist zo’n plek omdat we zelf niet altijd houden van een vakantie met massa’s mensen om je heen, we wilden niet op een plek gaan zitten waar je meer buitenlanders om je heen hoort dan lokale mensen. Je kan die plekken altijd opzoeken als je wilt maar de basis moet rust zijn.

Een oude boerderij in natuurlijke omgeving wilden we gaan zoeken, met wel in de buurt een goede supermarkt en leuke restaurantjes. Niet te ver van de luchthaven en een must was ook een makkelijke weg er naar toe, geen enge bergweggetjes.

Het huis moest meerdere slaapkamers en badkamers hebben en natuurlijk een zwembad. Die meerdere slaapkamers voor als we echt geen zin meer hadden in ons werk in Nederland, we onze biezen konden pakken en daar een b&b zouden kunnen beginnen.20150613_172349

Over het land waar we dat wilden doen hebben we ook goed nagedacht. Natuurlijk moeten we het zelf prachtig vinden maar ook onze eventuele gasten moeten graag hier hun vakantie willen vieren.

Het werd Spanje, mooi weer het hele jaar was ook erg gewenst daardoor is het Zuid Spanje geworden. Andalusië had ons hart gestolen toen we er voor het eerst kwamen in 2008.Fotos spanje 2010 014

We begonnen toen eerst met het uitpluizen van de omgeving, in verschillende jaargetijden zijn we gaan kijken. We hebben bij bijna alle b&b’s geslapen in Andalusië. Hoe deden zij dat allemaal, wat was hun ervaring, wat waren hun tips.

We kwamen er al snel achter dat het keihard werken is en dat het geen vetpot is. Het lijkt allemaal zo romantisch en relaxt maar het is gewoon keihard buffelen voor je centjes. Een aantal mensen waar we geslapen hebben, hebben nu anno 2015 hun b&b alweer van de hand gedaan hebben we ontdekt. Toch niet zo gelopen als verwacht misschien?

Wat wel heel erg lekker is horen we van iedereen, is dat je geen baas meer boven je hoofd hebt. Niet dat gejaagde gevoel meer, van moeten presteren, veel hebben, meer hebben, snel, snel etc etc.

Maar er komt ook een zorg bij, komen er wel genoeg gasten, kunnen we onze vaste lasten wel betalen? Is het wel leuk om elke dag gasten over de vloer te hebben, heb je nog wel wat privacy?

In de loop van ons proces zijn wij ook anders gaan denken over ons oorspronkelijk plan. Je loopt namelijk tegen van alles aan waardoor je toch weer anders over dingen gaat denken.

Daarover morgen meer.