In maart sliepen we al eerder in het stadshotel Alicia en toen we richting de binnenstad liepen zagen we onderweg een prachtig oud huis te koop staan.

We waren direct verliefd, wat een mooi huis, hoe zal het er van binnen uit zien, hoe duur zal het zijn, wie heeft hier in gewoond? Het huis riep direct heel veel vragen op, maarja we waren hier maar 1 nacht dus we zullen het wel nooit te weten komen.

Nu sliepen we 2 nachten in het hotelletje en weer moesten we langs het oude huis lopen om in de binnenstad te komen. Oh ja dat prachtige huis zeiden we tegen elkaar. Er zat een poster op de raam geplakt waarop stond dat je na 18 uur kon bellen als je meer info wilde over het huis.

Diep in ons hart wilden we best wel kijken, maar wat heeft het voor een zin, we gaan het toch niet kopen, het is puur nieuwsgierigheid.20150615_113435

De volgende dag liepen we wederom langs het huis, wat is het toch een leuk huis zeiden we weer tegen elkaar. Lesley liep naar de overkant en ging een paar foto’s maken. Dat kan ik ook wel doen dacht ik en ik ging pal voor het huis een paar foto’s maken, opeens kwam er een vrouwtje langs gelopen met haar boodschapjes, ze was ietsjes ouder dan ik schat ik, ze zag er een beetje artistiek uit, vind je het huis mooi vroeg ze in het Spaans aan me. Ja zei ik we zijn er helemaal weg van. Dus je zou het wel van binnen willen zien vroeg ze vragend. Ja heel graag zelfs, nou zei ze kom maar mee. Ze pakte een grote sleutel en deed het slot van het hek en opende de voordeur. Les en ik waren met stomheid geslagen. Wat bijzonder dit, wij vinden het huis mooi en per toeval lopen we zo de eigenaresse tegen het lijf en ze wil ons het huis ook nog graag laten zien.20150615_113454

Zodra ze de grote deuren opende leek het net of we jaren terug in de tijd belanden, alles zag er nog uit zoals vroeger. We waren betoverd, prachtige houten deuren, mooie marmeren vloeren, hoge plafonds met ornamenten, behang wat er al jaren op zat, echt alles uit grootmoederstijd, fantastische antieke meubels, zo mooi!20150615_120448

Wat een schatkamer dit, we voelde ons echt jaren terug in de tijd. De oude keuken, de salonkamer en de werkelijk prachtige binnen stads tuin, met zwembad. (waar zeker nog het één en ander aan gedaan moet worden)20150615_114705

Ja het kost een paar centjes om dit allemaal op te knapen maar wouh wat is dit ontzettend mooi allemaal. Als we toch eens de loterij zouden winnen, dan zouden we het echt willen kopen.

Nu voor ons onbetaalbaar. Ze vertelde dat ze hier gewoon nog met haar broer en zus woonde. Ze hadden het geërfd van hun ouders maar hebben zelf geen geld. Ze verontschuldigde zich voor de troep in huis. Overal lagen schilders spullen omdat ze kunstenaars waren.

Het zou zeker €65000 kosten om alleen al de buitenkant op te knappen vertelde ze en minstens zoveel om het binnen ook echt bewoonbaar te maken en dan de tuin nog. Voorzichtig vroeg ik wat het huis moest gaan kosten, €900000. Oeps aardig bedragje.

Maar zei ze met een treurig gezicht, ik denk dat dat moeilijk wordt. Wij hebben veel schuld aan de belasting, wij kunnen de onroerend goed belasting niet betalen en ook de erfbelasting niet en we hebben al een paar jaar uitstel gehad. Dus als we het huis niet binnen 2 jaar verkopen is het huis van de staat.

Ze was heel blij dat wij het huis mooi vonden, het was haar jeugd en een stukje van haar zelf, ze begon baby roosjes te plukken uit haar tuin, maakte er een klein boeketje van en deed een stukje nat keukenrol om de steeltjes, pakte een klein plastic zakje en blies erin, deed het miniboeketje erin en knoopte het zakje dicht. Als je thuis komt moet je het zakje openen en dan ruik je de rozengeur en denk je weer aan mijn huis. Ik ben zo blij met jullie zei ze, zo blij dat ik jullie mijn huis heb kunnen laten zien en dat jullie het mooi vinden, dit is heel bijzonder voor mij zei ze.20150615_114701

Wij waren perflex, zij blij? Wij zijn blij dat ze ons zomaar een kijkje in haar leven heeft willen geven. Ze liet ons nog even schrikken toen ze bij de deur zei, maar dit bezoek was niet gratis. Ze lachte opeens een wees naar haar wang en wij gaven haar een dikke pakkerd. Wat een lief en bijzonder mens.

Ik hoop dat een rijke stinkerd mijn blog leest en het huis wilt kopen van haar. Volgens mij valt er best nog wat vanaf te dingen. Je kan er zoiets moois van maken.

Wij waren er in ieder geval helemaal weg van en dit moment zal ons nog heel lang bij blijven.