Soms denk je alles onder controle te hebben, gebeurd er weer iets waardoor je ineens weer actie moet ondernemen. Sinds dit jaar is het ineens verplicht als je een tweede huis wilt verhuren in Spanje je er een vergunning van de provincie voor dient te hebben. Bij navraag vertelde iedereen me wat anders over de voorwaarden, dat komt ook omdat de één in Spanje woont en een b&b heeft, de ander in Spanje woont en een vakantiehuis naast zijn eigen huis verhuurt, er mensen zijn die een huis hebben in verschillende delen van Andalusië en er overal weer andere regels gelden.

Iedereen vertelde echt wat anders, zelfs onze advocaat heeft flink onderzoek moeten doen of niet alleen belasting betalen van 25% over je huuropbrengsten genoeg was. Was het dan ook verplicht om die vergunning te hebben? Helaas ja, dit is nu echt verplicht, de provincie Andalusië speurt echt internet af om op zoek te gaan naar illegale verhuurders, de boete die je kan krijgen loopt in de duizenden euro’s.

Natuurlijk willen wij alles goed doen, dus de aanvraag werd ingediend, weken hebben we moeten wachten om bezoek te krijgen van de Junta. Maar hoera het is gelukt we hebben een vergunning gekregen. We hadden alles perfect, van rookmelders tot noodverlichting, tot een verbandtrommel en brandblussers. Het zag er goed verzorgd uit vonden ze.

vivienda rural hacienda la suerte 2.2.

Onze advocaat vertelde dat er zelden in 1x alles goedgekeurd wordt, maar bij ons dus wel. Echt fijn hoor.