We hebben ongeveer 50 olijfbomen op ons land staan. Deze bomen hebben veel verzorging nodig. Olijfbomen moeten namelijk een kale onderkant hebben, zodat alle voedingsstoffen uit de bodem naar de toppen kunnen komen zodat de olijven goed kunnen groeien. Wij hebben daar gewoon geen tijd voor, daarom waren we op zoek gegaan naar iemand die dat voor ons wilde doen in ruil voor de opbrengst. Wij hebben dan geen onkruid en nette bomen en de boer heeft dan weer wat centjes. Af en toe ontvangen we dan ook een flesje van eigen bodem.

Maar wat hebben we moeten zoeken om iemand te vinden. Ik snap dat niet goed, het is crisis en de mensen hebben niet zoveel geld. Maar schijnbaar was het te lastig bij ons omdat onze bomen namelijk op een berg staan en in de grond zitten veel rotsen.

03-2012-7

Maar gelukkig hebben vrienden van ons een mannetje bereid gevonden. Met de kettingzaag wordt er nu flink gesnoeid om volgend jaar bomen vol met olijven te krijgen.

Ik denk dat we ook nog 20 jonge boompjes erbij gaan kopen, staat mooi want olijfbomen blijven het hele jaar groen. Er moet toch wat staan op die 20.000m2 grond van ons.

Mijn ouders doen ook flink hun best en hebben onlangs weer wat nieuwe oleanders geplaatst. Een prachtige plant die het heel goed doet in een zonnig klimaat en vol met bloemen komt te zitten.

IMG-20141009-WA0000