Niet ver van ons huis ligt Rio Frio, letterlijk vertaald koude rivier, dit dorp staat bekend om zijn forellen kwekerijen. Er zijn veel restaurantjes in dit dorpje waar je de verse forel kunt eten. Verder is het leuk om langs de rivier te lopen en de kwekerijen te bekijken. We hebben gezellig een stukje gelopen en gingen wat drinken en eten bij restaurant Paco Rama, wij hadden geen zin in vis en hebben een schotel gegrild vlees besteld. Heel vaak wordt in Spanje een gerecht besteld en deze wordt midden op de tafel gezet en je deelt het dan met je mede tafelgenoten. (Para compartir) Het heeft ook iets gezelligs om samen een vorkje te prikken van het zelfde gerecht en je kan zo ook meerdere gerechten proeven zonder dat je al te veel geld kwijt bent.image

Via de snelweg ben je binnen een kwartier vanaf ons huis in Rio Frio, echter de terugweg wilden we de landelijke route pakken, dan doe je er twee keer zolang over, maar het is beslist de moeite waard. We reden langs een groot graveltennis park aan de rand van Loja zo door naar het geheime vijgen pik plekje van mijn ouders. Bovenop een heuvel met uitzicht over de blauwe meren van Iznajar staat een vervallen onbewoond huis waar een paar grote vijgenbomen staan. Zonde om deze heerlijk vruchten zo op de grond te laten vallen. We plukten onze handen vol en ondertussen genoten we van het prachtige uitzicht.image

Rob en Ibolja die kwamen eten s avonds genoten van de verse vijgen salade met serrano ham en het kip pesto gerecht. Gezellig om weer even bij te kletsen.image