Elk jaar breng ik wel een bezoekje aan de jaarmarkt op de Santpoortse feestweek en vorig jaar al had ik het idee om er dit jaar zelf op te gaan staan met een stand. Een stand in het teken van Spanje om zo ons Spaanse huis te promoten.

Maanden geleden moest ik me al inschrijven voor een marktkraam. Onder welke bedrijfsnaam werd er gevraagd, je mocht er niet gaan staan als het alleen maar om promotie ging, er waren immers vele aanmeldingen waar een selectie uit gemaakt moest worden. Razend snel bedacht ik een naam, schrijf me maarin met Spanish Delight melde ik, ik verkoop Spaanse artikelen.

Oh jee nu moet ik nog gaan bedenken wat er allemaal op mijn kraampje verkocht moest gaan worden, wat is nu typisch Spaans en wat willen de mensen graag hebben. In maart was ik samen met mijn dochter naar Spanje gereden met de auto, ideaal om terug die auto vol te stoppen met allemaal Spaanse artikelen.image

Spaanse olijfolie, patatas saus, heerlijke olijvenzalf, aloe y vera handcreme, zoete paprikapoeder, tomatenjam, Spaanse toostjes, Spaanse schaaltjes, Spaanse meisjes jurkjes, dit kon ik me zo snel even bedenken.

Later toen mijn ouders in Spanje waren kregen zij ook de opdracht om hun koffer vol te stoppen met Spaanse artikelen zoals, zitpoefjes, beeldjes van danseressen, schoentjes, strikjes, gekko’ s voor aan de muur.image

Zelfs mijn zoon heb ik nog leuke bordjes uit Cordoba doen meenemen in zijn handbagage. Iedereen was er druk mee, maar vooral Cheyenne want die moest het ontwerp maken voor het spandoek wat achter de kraam moest komen en de visite kaartjes die gedrukt moesten worden. Een stickerontwerp moest er ook nog komen om op de leuke flesjes te plakken waar de olijfolie in kwam te zitten.

Ook heeft zij heel wat uurtjes besteed aan de website die ze zelf helemaal gemaakt heeft, knap hoor met al die html codes, ik doe het haar niet na. Natuurlijk moet er nog wel wat aan gesleuteld worden maar ik ben heel trots op het resultaat tot nu toe. Alleen wat wil nu de pech er is storing bij hostingpartij en de website is even uit de lucht. Maar blijf kijken van de week is de site vast wel weer in the cloud.

http://www.haciendalasuerte.com

Bijna was alles klaar voor de stand, maar wat is eigenlijk de maat, even vragen, oeps 4 meter, snel nog even een dag ervoor een mooi kleed en toch nog wat kussentjes in meditairane style gekocht om niet met een half lege kraam te zitten.image

Gelukkig hebben we de hele dag mooi weer gehad en het was een succes, we kregen vele complimenten over onze gezellige kraam, waar ik ook veel  foto’s had liggen van ons Spaanse huis. Ik heb zeker 150 visitekaartjes uitgedeeld aan mensen die het huis prachtig vonden.

Ben enorm benieuwd naar de response, zullen er ook boekingen uit komen? Tenslotte was dat ons doel, betreft de spullen van Spanish Delight, kan ik vertellen dat de absolute topper de tomatenjam was, gevolgd door de olijfolie.

Gek genoeg viel de verkoop van de patatas bravas saus erg tegen, die Hollanders houden schijnbaar niet van een beetje pit!

Het was een leuke ervaring, met dank aan de inkopers, ontwerpers en meeverkopers en de bezoekers!