Een prachtig huis in het zonnige zuiden van Spanje,20130522_080349 met een verfrissend zwembad zijn al genoeg ingrediënten om een zalige vakantie te hebben. Maar er is meer. Namelijk de adembenemende omgeving waar je vanalles kan beleven. Een absolute must is de 3 koningssteden bezoeken. Granada, Cordoba en Sevilla, het zijn steden met Moorse invloeden en dat maakt het heel bijzonder.Sevilla Plaza Espana 2009 Prachtige bouwwerken, een ontspannen sfeer, vriendelijke mensen en leuke restaurantjes. Het wegennet van Spanje is fantastisch en in een mum van tijd bereik je deze steden vanaf onze Hacienda.

Jairo en Daisy, beide 24 jaar oud, willen ook graag iets van het echte Spanje zien en stippelden hun vakantie zorgvuldig uit. Een dagje cultureel, een dagje onstpannen, een dagje pret, een dagje geschiedenis en een dagje drukte.

Het mooie is, het kan allemaal vanaf ons huis. Ik heb inmiddels een uitgebreide brochure gemaakt en alles beschreven wat er allemaal te doen is in de omgeving. Het was even een klusje hoor. Ben er dagen mee bezig geweest. Maar wanneer mensen ons huis gaan huren ligt het klaar om te lezen.Nerja - kopie

Jai en Daisy waren ook nog naar Nerja geweest, waar je prachtige grotten kan zien en natuurlijk moet je ook het leuke vissersstadje zelf niet overslaan met de mooie Balcon de Europe, een uitzichtpunt over zee. Verder hebben ze nog een dagje waterpark gedaan wat ook altijd garant staat voor een dagje lol. Ben best trots op ze dat ze zoveel doen, het Alhambra in Granada vonden ze werkelijk prachtig, van Sevilla hebben ze ook al zo genoten. De appel valt niet ver van de boom. Lesley en ik genieten ook nog steeds van de diversiteit in onze omgeving.

Hoe ver van de kust vragen veel mensen altijd, alsof dat alleen belangrijk is voor een goede vakantie. Ik blijf er nog steeds bij, je kan beter op een plek zitten waar alles binnen handbereik is. Wil je de drukte dan zoek je die op maar de basis is de rust en de ontspanning en binnen een uur tot anderhalf uur ligt Andalusie voor je open. Hoe mooi is dat!20130523_084819