Doordat elke vrijetijd die we hebben vaak opgeslokt wordt door het Spaanse huis, wordt ook wel eens vergeten dat we in Nederland ook genoeg te doen hebben. Neem nou ons huis deze staat inmiddels al 2 jaar te koop en een serieus bod moet nog uitblijven. Het is nu tijd om dit onder de loep te gaan nemen dachten we en we zijn begonnen aan een ware restyling.image

We begonnen met de kozijnen deze werden donker mat grijs gemaakt, daarna kreeg 1 muurtje een muisgrijze kleur. De vitrinekast werd wit geschilderd, weer een ander kastje donkergrijs en de boeken kast werd ook helemaal licht gemaakt en tenslotte schuurden we de vloer en behandelden we die met white wash olie. imageOm twee stoelen deden we nieuwe hoezen, en ook de kussentjes op de bank werden voorzien van moderne nieuwe hoesjes, van mijn oma had ik mooie bordjes gehad, eigenlijk voor Spanje, maar die heb ik toch maar hier opgehangen.imageVan mijn moeder kreeg ik een familiestuk wat ook niet mocht ontbreken op de muur en voila een echte metamorfose was het resultaat. We wonen hier al 12 jaar en het werd tijd dat we wat aandacht besteden aan dit huis om het weer een uitstraling van deze tijd mee te geven. Het was wel even een klusje zo naast je werk, maar we hebben alle drie keihard gewerkt om het voor de Pasen af te krijgen. Op de paasdagen zelf werd de laatste hand aan de kast gelegd, wat een klus zeg. Maar de verrassing voor de familie was compleet. De paastafel stond gedekt en toen ze binnen kwamen keken ze hun ogen uit. Leuk, leuk. Met de verfgeuren nog in onze neuzen smaakte het diner opperbest en het was heel gezellig.image

Mijn vader zit nog in zijn eentje in Spanje, we misten hem wel hoor bij het paasdiner, maar hij ons nog meer denk. Je kan stoer zeggen doe het wel even een maandje alleen in Spanje, maar zeker op dit soort dagen is alleen maar alleen. Ondanks dat er genoeg klusjes te doen zijn zit je de avonden toch alleen op de bank. De klussen waar hij nu tegen aan liep waren niet allemaal van te voren bedacht. Problemen met de electra, bijvoorbeeld het uitvallen van de koelkast tot niet werkende lampen in de badkamer. Verder was er veel onkruid buiten en dat moest eerst behandeld worden alvorens er nieuwe plantjes in konden. Maar de vijgenbomen en de oleanders zijn nu geplant. In het begin was het zonnig en nu zijn er weer wat regen dagen, eigenlijk perfect voor de plantjes maar voor mijn vader wat minder, want die drinkt graag een biertje bij het zwembad na de gedane klusjes.

Ondertussen genieten we hier in Nederland van ons ‘nieuwe’ huis en laat de kijkers/kopers nu maar komen. Hieronder nog even de link van funda. Zegt het voort, zegt het voort en deel hem gerust op je facebook etc.image

http://www.funda.nl/koop/beverwijk/huis-48712705-jean-louis-pisuisselaan-14/fotos/#