imageHet hebben van een tweede huis is prachtig, maar het vergt ook heel veel van je. Heel veel incasseringsvermogen, creativiteit, geregel en vooral veel geld. Laat staan als het huis dan ook nog eens in het buitenland ligt, met alle regels en wetten die daar gelden, er wordt een andere taal gesproken wat het ook weer gecompliseerd maakt. Het is gewoon niet iets wat je zomaar doet of onderneemt. Je moet behoorlijk avontuurlijk ingesteld zijn en constant kunnen schakelen. Je maakt plannen maar die plannen kunnen regelmatig wijzigen.image

Het blijft elke keer weer een uitdaging. Nu ook weer, de offerte voor het terras achter de studio viel behoorlijk tegen. Met het resultaat dat we een alternatief hebben moeten bedenken. We hadden al eens eerder een offerte gehad maar die was ook al te hoog, we hadden wat aangepast maar dat maakte het niet goedkoper helaas. Nu zien we er maar helemaal vanaf en storten dan ook maar gewoon grind over de puin heen en laten we het geleidelijk aflopen. Dus geen plekje waar we een zitje kunnen maken aan de achterkant helaas maar immers aan de voorkant kunnen we dat natuurlijk wel doen en dat zal ook heel mooi worden, met een paar leuke potten en een mooie tuinset. Aan de achterkant maken we gewoon een mooi raam tzt met uitzicht op de tuin. Klaar teleurstelling weer verwerkt.

Zo moet je elke keer je prioriteit bepalen. Het is een groot huis met vele klusjes die nog geklaard moeten worden. Mijn vader vertrekt binnenkort voor een maand, helemaal in zijn eentje naar Spanje. Het kijkt er naar uit. Heeft genoeg plannen om alle dagen te vullen. Nou ik ben benieuwd. Cheyenne en ik zijn ondertussen druk bezig met het maken van een website. Nog even en deze is helemaal klaar en dan kan het huis eindelijk verhuurd worden. Heel spannend allemaal.