Vroeg uit de veren vandaag, we gaan een druk programma tegemoet, we gaan naar Cordoba. Gelukkig hebben we een grote auto, met 7 personen passen we in onze Chrysler. Gezellig kletsen hoor met al die dames onderweg, het is namelijk toch wel een stukje rijden, rond de 90 minuten. Mijn mama kon helaas niet mee op onze Spanje reis omdat ze onlangs geopereerd is, we missen haar wel hoor. Ik had haar ook graag Cordoba laten zien.image

We besluiten na aankomst eerst een lekker koppie koffie ergens te gaan drinken. imageDaarna slenteren we door de kleine gezellige straatjes en rond een uur of 2 besluiten we te gaan lunchen in een restaurantje met open patio, zoals je er vele ziet in Cordoba. We kunnen diverse menuutjes kiezen en de meeste besluiten te gaan voor het tapasmenu. imageStampvol zitten we van al het lekkers en we besluiten na de zalige lunch een bezoekje te gaan brengen aan het Mezquita. Het paleis met de vele zuilen. imageVlak voor we naar binnen gaan wordt er iemand van onze groep ineens niet lekker. Ik besluit bij haar te blijven om aan te kijken hoe het gaat. De rest gaat naar binnen, buiten gaat het niet goed, onwijs misselijk is ze. We besluiten toch even een quickrondje door het paleis te maken, we hadden immers de kaartjes al gekocht. Maar het ging echt niet. De rest keek hun ogen uit in het prachtige paleis en als ze na een uurtje weer naar buiten komen willen ze ook nog even shoppen in het moderne gedeelte van de stad. De Spaanse Zara is favoriet, het is er net allemaal even iets goedkoper dan in Nederland. Ik besluit bij de zieke te blijven en we zoeken een hotel op, waar ze op een bank kan liggen. Zo zielig. Inmiddels is het tijd voor ons massage momentje in de hamman. Helaas gaat het met de zieke niet echt goed, de geuren van de massage olie die je al ruikt als je het gebouw in komt lopen vonden wij juist zalig maar zij werd er nog zieker van. We vroegen of we konden annuleren, helaas was dat niet mogelijk, we hadden alles al betaald en echt goedkoop is het niet, dus na flink beraad besloot iemand anders uit de groep zich heel lief op te offeren door niet mee te gaan en bij de zieke te blijven zodat wij toch met z’n vijven de warme baden in konden gaan. Maar ik kan je vertellen we voelden ons allemaal behoorlijk schuldig en niet prettig onder de omstandigheden. Je kan toch niet vrijuit genieten als je weet dat niet iedereen mee is. Maar afijn het was erg mooi in de hamman maar eigenlijk helemaal niet zo groot, een warm zwembad, twee hottubs en een stoomkamer, verder stonden er een aantal massage tafels waar we een heerlijke oliemassage kregen van 15 minuten. Verder kon je de heletijd thee pakken uit een leuk Marokkaans theepotje. De tijd vloog om, ook omdat we later naar binnen gingen. In totaal duurde het 90 minuten maar wij waren er ongeveer 80 minuten, alles ging op tijd en de volgende groep stond alweer klaar. Het was mooi, lekker maar toch had ik voor dat geld er iets meer van verwacht. Maar misschien zijn wij verwent met de Turkse hamman waar we op vakantie met zeep en schuim en een doek behandeld werden, en waar je uren kon blijven.image

Toen we weer buiten stonden waren we blij dat we snel naar huis konden om de zieke in bed te leggen met een kruikje. Bij de apotheek nog medicijnen gehaald tegen misselijkheid. Na nog een lekker likeurtje gedronken te hebben doken we allemaal ons bedje in. Ik was toch wel bezorgd en ging om de haverklap kijken bij de zieke en ik schrok me ineens rot toen ik degene die zich opgeofferd had om niet mee te gaan naar de hamman ook ineens vreselijk wit uit de wc zag komen. Dat ging ook niet goed, warm, koud, misselijk. Mijn god wat was dit, ik was eerst bang dat er iets verkeerd gegeten was maar omdat we allemaal het zelfde hadden gegeten zou iedereen er last van moeten hebben, en dan zou er van koorts ook geen sprake zijn. Dus het was echt een virus concludeerde ik als ware EHBO er. Wat een pech.