Al diverse keren wilde ik naar het anijsmuseum, ik ben dol op anijslikeur. De mannen hadden geen zin en bleven thuis, de vrouwen reden naar Rute, dit keer moet het museum gewoon open zijn en inderdaad dat was ook zo, alleen het was helemaal geen museum zoals op de borden in het dorpje stond, het was een fabriekje met een winkeltje. Rondleidingen werden er niet gegeven maar we konden wel likeurtjes kopen en vooraf proeven, Mmh.image

Er schuin tegen over lag ook nog een ham museum, ondanks dat de dames niet van ham houden liepen we toch naar binnen om te kijken wat het voorstelde. Nou eigenlijk was het niet bijzonder, aan de buitenkant zag het er leuk uit maar eenmaal binnen was het gewoon een slager met daarachter twee ruimtes met oude materialen aan de muur.image

In Rute zijn meer fabriekjes, chocolade, koekjes en turron worden er gemaakt.

imageOp weg naar huis hebben we een drankje gedaan in restaurant El Charcon, voor 3 drankjes met tapa waren we maar €4.5 kwijt. Altijd leuk.

imageDaarna hebben we de mannen op gehaald en dit keer reden we niet over de autoweg naar Archidona maar over de B weg die door de olijfboomgaarden heen loopt. Mooi hoor.image

Op Plaza Ochavada, het achthoekige plein, hebben we bij het barretje Unodeocho heerlijk in de zon wat gegeten, grappig hoor gisteren in de sneeuw vandaag in de zon.