Nog nooit zijn wij op wintersport geweest, nog nooit zijn wij in de echte sneeuw wezen skiën. Al jaren zeuren de kinderen daarover. Men zegt als je eenmaal geskied hebt ben je verslaafd. Wij hebben het nooit gemist, waarschijnlijk ook omdat we het nooit gedaan hebben. Ik wilde ook nooit mijn zomervakantie ervoor opgeven. Het is ook zo duur en dan zit je daar een week in je skihut en dan vinden wij het helemaal niet leuk. Genoeg redenen om het niet te doen, dacht ik altijd.

Maar als je maar 90 minuten van je Spaanse huis een prachtig wintersport gebied hebt dan wordt het toch aantrekkelijker om het een keertje te gaan proberen.image

Dolblij waren de kinderen toen we het vertelden. Mijn ouders hadden ons van te voren een proefles bezorgd in Spaarnwoude, dat was al heel leuk en had ons enthousiasme aangewakkerd. Wij waren er nu helemaal klaar voor.

Vamos a la Sierra Nevada. Wel spannend hoor, met kriebels in ons buik vertrokken we om 7 uur in de morgen.  Echt een hele makkelijke weg, gewoon de snelweg naar Granada volgen en als je op de borden Sierra Nevada ziet staan die volgen. Op een gegeven moment zagen we een bordje staan met nog 8 km en een verlicht bord met sneeuwkettingen erop. Oh jee hebben we dat nodig dachten we. Snel maar even vragen bij de benzinepomp. Alleen als er echt sneeuw op de weg ligt, die ochtend had het flink gesneeuwd vertelde ze en de sneeuwruimers hadden de weg nu vrijgemaakt maar als het op de terugweg zou gaan sneeuwen hadden we ze verplicht nodig. Een setje van 2 kettingen kost €100, dat is niet niks, we waagden het er maar op.image

In de dorp Pradollano reden we zo de parkeergarage in voor slechts €13.50 per dag. Wat een leuk dorpje met al die huizen zo tegen de berg aan geplakt rondom het plein. Eerst maar even een rondje lopen om te kijken waar alles zit. Je kan skipassen uit een machine kopen met je creditcard, maar je kan ook gewoon een winkel in lopen waar je je materialen huurt en daar een skipas kopen, wel zo makkelijk. Een skipas kost €41 pp en voor het huren van je ski’s en boots €24 pp. Super vriendelijk met veel hulp van de winkelbediendes deden we onze spullen aan, ski bril op en handschoenen aan. (die we ook gewoon daar konden lenen)image

We gingen met de eitjes naar boven(skilift). Geweldig wat een mooi gebied, prachtig uitzicht en wat lag er veel sneeuw, zo raar, zo dichtbij ons huis en je bent compleet in een andere streek.image

Toen we boven waren hadden we geen idee waar we als beginner terecht konden. Daisy die al 20 jaar ervaring heeft met skiën dacht dat groen wel voor beginners was en we gingen met het liftje naar boven, slik, is dit beginners dachten we, we gingen flink een stuk omhoog namelijk en de berg zag er behoorlijk lang en stijl uit. Het bleek toch niet voor mensen geschikt te zijn die voor de eerste keer op de latten stonden, maar we lieten ons niet kennen en we zoefden naar beneden. Bam toen ik op een gegeven moment te hard ging en teveel recht vooruit naar beneden ging had ik een enorme snelheid en ging zo over de kop, mijn skies vlogen alle kanten op, bij Lesley idem dito. Toen we beneden waren gingen we maar op zoek naar een echte beginners afdaling, dat bleek de oranje zone te zijn helemaal rechts naast de liften.image

Dat ging veel beter en we kregen steeds meer zelfvertrouwen, die middag, na de lunch, kon ik de groene zone weer proberen en ging ik echt als een speer. Ik vond dit leuk, heel leuk.image

Cheyenne was aan het snowboarden en Jairo ging zelfs met Daisy mee naar de moeilijke blauwe zone. Wat hebben we genoten en wat hadden we een plezier, we vielen wel de nodige keren maar ik voelde me echt die dag intens gelukkig zo met mijn gezinnetje op de piste van de Sierra Nevada.image

Dit vraagt echt om herhaling, we gaan dit zeker nog eens doen.

Gelukkig geen sneeuw op de terugweg dus geen sneeuwkettingen nodig. Om 7 uur waren we in Granada waar we na een rondje centrum lekker bij een tapasbar nog wat gegeten en gedronken hebben. imageWat een fijne dag was het geweest zeg en moe en voldaan lagen we rond 1 uur in ons bedje.