Laatste dagje van dit jaar nog even hard werken in ons huis. Als je er bent wil je toch zoveel mogelijk doen. Ik ga het niet redden die Marokkaanse kamer zei Les. In de kast zit een klein stukje waar ik niet aan toe kom en ik heb geen tijd om te voegen. Nou dat komt dan in januari wel weer.image Het resultaat tot nu toe is werkelijk prachtig, wel wat bont, maar dat hoort juist vind ik. Het is een uniek kamertje, de tegels van Design tegels die Cheyenne en ik gekregen hebben voor onze hulp aan dit bedrijf staan perfect in ons Spaanse huis. Bij alle troep die de vorige eigenaar had achter gelaten in huis stond ook nog een tafeltje met een kapotte glasplaat en zand erin. imageWie wat bewaart heeft wat want met de mooie tegels erin is dit tafeltje helemaal geschikt voor ons bonte kamertje. Mooi opgeknapt toch? Ik wil nog wat gouden sjablonen op de muur en een dik zitkussen op maat laten maken en klaar is het. Ik had voor de kleur even wat losse donker grijze zitkussentjes erin gelegd en ik denk dat we het zitkussen ook wel in die kleur laten maken.image

Als ik naar de tuin kijk wordt ik ook al helemaal blij, er zit veel meer structuur in, de grote buldozer moet nog wel een ochtendje terug komen maar dan zit zijn taak er ook op.image Voor het huis is het een stuk vlakker, wat zal dat mooi staan als daar grind op komt te liggen, ik zag het al helemaal voor me. De zijkant van de studio en de bijbehorende plantenbakken heb ik maar alvast wit geverfd en je ziet het op knappen.image

Toch is het plan wat ik in mijn hoofd had tijdens de werk en uitvoering al diverse keren gewijzigd, soms laat je wat omdat het niet kan of omdat het budget het niet toe laat en soms wordt het juist fraaier dan je van te voren dacht omdat je een goede ingeving krijgt hoe het nog leuker kan worden. We willen de tuin zo mooi mogelijk maken met zo min mogelijke centen. Ik bedacht me dat achter het zwembad een aantal oleanders staan, prachtige sterke planten, maar ze staan een beetje her en der verspreid en niet direct in het zicht, ik ga ze daar laten weghalen en voor het huis laten plaatsen. Hoop dat ze dat overleven want dan hebben we gelijk al wat leuke onderbrekingen staan tussen het grind, want ons plan is om zoveel mogelijk grind te laten storten, staat fraai en houd ook het onkruid redelijk tegen. Op de stukken waar we niet met de auto overheen rijden komt er wel landbouwplastic te liggen en onder het rijgedeelte niet, natuurlijk zullen we af en toe wel moeten spuiten met onkruidverdelger maar dat is te overzien.image

Het leuke is nu, als iemand ons iets wil geven kan dat een plant zijn die weinig water nodig heeft en perfect tussen het grind of in onze rotstuin achter het zwembad past. Zo wordt onze tuin met der tijd steeds mooier. Nu moet ik het even uit handen geven want er wordt pas weer verder gewerkt als wij weer terug in Nederland zijn en dat vind ik best spannend managen via internet. Als dat maar goed gaat.