Even een dagje relaxen tussendoor, heel belangrijk want voordat je het in de gaten hebt ben je van s’morgens vroeg tot s’avonds laat in en rondom het huis bezig.

In 80 minuten reden we naar Cordoba en parkeerden de auto bij Eroski voor €1.40, daar vandaan loop je langs het water zo in 20 minuten naar de binnenstad kon ik herinneren van de verleden keer.DSC_0680 Maar na een minuut of 10 stuitten we op zo’n leuk tentje dat we daar op het terras een caña y tapa genomen hebben voor slechts €1.70. Binnen zag het er ook echt geweldig uit, hier komen we vast en zeker een keertje terug.20131115_133914

Daarna liepen we zo tegen het museum van de schone kunsten aan, waar we even cultureel gingen doen.20131115_143949 Aan de overkant lag het flamingo museum en dat is ook erg de moeite waard om te bezoeken. Je hoort de verschillende manieren van klappen, gitaarspelen en zang tevens zie je de verschillende soorten dans bewegingen, allemaal op de computer schermpjes met koptelefoons. Ondertussen was het alweer lunchtijd en in een heel klein straatje zagen we een echt Spaans restaurant, een soort overdekte binnentuin, we bleven maar om ons heen kijken, leuke bogen, plantjes en bordjes en heel belangrijk hele lekkere tapas.20131115_154856

Rondom de beroemde Mezquita vind je allemaal leuke winkeltjes, de Joodse wijk begint daar, ik kan daar zo van genieten, winkeltje in winkeltje uit, natuurlijk heb ik weer wat gekocht: mooie tegeltjes en bordjes.20131115_165633 Aan de rand van de Joodse wijk ligt de gastronomische markt, Mercado Victoria, een met glas en gietijzeren werk gebouw, er zijn talloze kraampjes waar eten en drinken direct te consumeren is of om mee te nemen. We hebben ook nog door de winkelstraat heen gelopen, die vond ik niet spectaculair, maar al met al is Cordoba een super stad waar je ook geweest moet zijn. Ik wil zeker nog een keer in mei naar de patiodagen, dan kan je de vele privé binnentuintjes met alle bloempotjes bekijken. Ik spiekte bij een paar tuintjes al naar binnen en die zagen er geweldig uit.

De dag vloog om en bij een laatste barretje weer wat tapa gegeten en we reden in het donker weer naar huis.20131115_191220