Via facebook was ik op een groep gestuit die elk weekend gaan wandelen met elkaar. Jeff en Steve zetten de wandelingen uit. Op zaterdag een moeilijke en op zondag een makkelijke, een paar dagen voor de walk wordt deze op facebook beschreven. Het zijn voornamelijk Engelse mensen, mensen die hier permanent wonen en mensen die een tweede huis hebben. Het leek ons leuk om een keer mee te gaan om zo de omgeving ook wandelend te leren kennen. Meetingpoint was over de tweede brug in Iznajar bij bar Jaleo. Het bleek een diverse groep te zijn van mensen vanaf 35 jaar, Engels, Spaans en Nederlands en een aantal honden. In totaal waren we met om en nabij de 30 man. Ook fotograaf Jan heb ik nu ontmoet, de man die mijn ouders al eerder ontmoet hadden, waar we stekjes van gekregen hebben, heel toevallig was dat hij een Nederlandse gaste had meegenomen die vlakbij ons woont in Nederland. imageDe wandeling was in Algarinejo, ongeveer 25 minuten rijden, we reden met een Engels stel mee, ik had gelijk een leuke klik met Louise. Zij hebben hier al een aantal jaar een tweede huis en gaan ongeveer een keer of 6 per jaar hier naar toe. Helaas vertrekken ze morgen alweer maar we hebben afgesproken dat we elkaar weer gaan ontmoeten als we beide weer hier zijn. imageWat een fantastische wandeling hebben we gemaakt zeg, langs beekjes, watervallen, veel natuurschoon, prachtige herfstkleuren, kleine smalle dorpspaadjes en schattige loopbruggetjes. IMG-20131113-WA0005Onderweg in het dorpje hebben we een drankje gedronken met de hele groep aan een lange grote tafel, bij elk drankje kreeg je een gratis tapas. Toen we de weg terug liepen liepen we onderaan aan de andere kant van het beekje, op de heenweg bovenaan, beide schitterend uitzicht. IMG-20131113-WA0008We zagen ook nog een lokaalvrouwtje lopen die walnoten aan het zoeken was, toen we haar wilde fotograferen werden we bekogeld door haar met walnoten, met haar tandeloze bekkie riep ze lachend wat onverstaanbare woordenIMG-20131113-WA0006Terug in Iznajar hebben we met een groepje van 10 nog bij het barretje wat drankjes en tapa gedaan. Veel later dan we van te voren dachten waren we weer thuis. Maarja bij inspanning hoort ook ontspanning.