We hadden al eens een keer een mannetje aan het werk gehad in onze tuin, hij werkte wel hard, alleen had hij de verkeerde shovel mee daardoor kon hij niet zoveel werk verzetten helaas. Dit keer kwam er eentje die een big shovel mee had. Dat beloofd wat. Ik had een plan in mijn hoofd maar de vraag is hoe breng je dat over en is het wel uit te voeren. We moeten beginnen bij het begin, de entree moet netjes gemaakt worden. Alles moet wat vlakker gemaakt worden, het moet een natuurlijk verloop krijgen.20131109_124950Er zitten heel veel grote keien in onze tuin, dat komt natuurlijk omdat we onderaan een berg zitten en de berg zit vol rotsen. Gelukkig was er Engelse hulp met inzicht aanwezig en samen met de shovel man bespraken wij ons plan. 20131109_124852Er werd gestart, wat een klus. Er werd begonnen met het slopen van de resten van het oude gebouw, naast het gebouwtje staat nog een ouderwetse buitenoven en deze laten we intact, de beschermde steeneik had de oven helemaal overwoekerd en stiekem hebben we die wat bijgesnoeid zodat er weer wat zicht was en wat zagen wij tot onze verbazing onder het gesloopte gebouwtje vandaan komen, een echte trapslang, famillie van de gladde slang, niet giftig gelukkig. Wel enorm spannend om te zien, Lesley de slangenfreak was er als de kippen bij. 20131108_122017We hebben hem maar heel ver van ons huis weer terug op het land gezet. De oude brokken van de ruine hebben we als een soort natural wall aan de kant van het hek tussen ons en de buren laten storten zodat je er later eventueel wat gras over kan laten groeien. Her en der een grote rots voor het natuurlijke effect omdat dat gewoon bij deze omgeving hoort en ook een leuk muurtje van rotsblokken. 20131108_150707Het begin is gemaakt, maar hij heeft nog wel een dagje werk nodig en dit alleen maar voor het grondwerk. Het is echt een grote kostbare klus die tuin. Er kwam ook nog een smit langs om te kijken voor een leuning voor de twee trappen, deze beste man sprak geen woord Engels en daardoor moest ik de weinige Spaanse woorden gebruiken die ik ken om duidelijk te maken wat ik precies wil. Hij komt dinsdag terug met wat voorbeelden. Verder ben ik begonnen met het afkrabben van een kamertje wat de Marokkaanse kamer moet gaan worden en Lesley is een randje gaan mozaiken in de badkamer boven. We gaan morgen gewoon door met klussen en in de tuin wordt maandag weer gewerkt.image