X= Ximenez en Xàbia

Een beetje stroperig, donkerbruin en met de geur van vijgen rozijnen en amandelen, zo kan je de sherry Pedro Ximenez beschrijven. De perfecte dessertwijn bij een lekker chocolade toetje, of gewoon lekker als aperitiefje bij een schaaltje amandeltjes.

image

De druif is wit en wordt voornamelijk verbouwd in Jerez of Montilla en door de zon worden de druiven bijna tot krenten gedroogd, na een dag of 10 drogen worden de druiven pas geperst. De grootste bodega’s in de regio Jerez zijn Osborne en Tio Pepe. Wij hebben een bezoek gebracht aan de bodega Tio pepe. Leuk om een rondleiding te krijgen op een wijngaard.Vakantie Spanje 2008 040 Omdat de Bodega Osborn zo populair is geworden door zijn Spaanse stier en je deze ook regelmatig in het Spaanse landschap ziet, heeft Tio Pepe ook een mascotte in de vorm van een mannetje met een rode hoed en een gitaar, deze zie je inmiddels nu ook al zo her en der in het landschap voorbij komen.DSC02464

Xàbia (Jávea) is een vissersdorp dat uitgegroeid tot een belangrijke toeristische bestemming aan de Costa Blanca. Xàbia ligt ongeveer halverwege de Costa Blanca, tussen Valencia en Alicante en tussen Calpe en Denia en heeft indruk op ons gemaakt vanwege een geweldige vuurwerkshow met San Juan. Wij hebben ooit overwogen om misschien daar een huisje te kopen, we waren wezen kijken bij een allerliefst huisje, maar hebben toch besloten dat we liever in de provincie Andalusië iets groters wilden gaan kopen. IMG00186-20110627-1625Ik denk dat het daar ook prima geweest was maar toch heb ik er geen spijt van dat we gekozen hebben voor onze Hacienda la Suerte.