V= Vijgen en Villanueva de Tapia

Ik kan nog goed herinneren dat ik jaren geleden met mijn ouders op vakantie was in Portugal en dat er bij ons huisje een vijgenboom in de tuin stond. Het was september en de vijgen waren superrijp en wat vond ik ze lekker. Die boom wil ik later ook in mijn tuin wenste ik toen, maarja in een Nederlandse tuin wordt dat lastig, maar in onze Spaanse tuin kan het natuurlijk wel. Op het moment dat we ons huis kochten stonden er wel veel verschillende bomen al in, maar geen vijgenboom. Mijn ouders hebben daar verandering in gebracht. Toen ze onlangs met Cheyenne het prachtige uitzicht bij het meer van Iznajar wilden fotograferen stopte ze bij een mooie plek en wat bleek achter het vervallen onbewoonde huisje, zagen ze een aantal vijgenbomen vol met vruchten staan, die riepen pluk mij.IMG_0766

De volgende dag gingen ze terug met een ladder en mandjes vol werden er gevuld, want het is toch eeuwig zonde als deze vruchten overrijp op de grond belanden dachten ze.image  Daarna werd er in onze keuken heerlijke vijgenjam gemaakt en diverse potjes werden daarmee gevuld. Natuurlijk werden er ook een paar stekjes van de boom gehaald om te wortelen en daarna werden ze in onze tuin geplant en nu maar hopen dat ze aanslaan.imageHet dorpje waar we ons huis hebben staan heet Villanueva de Tapia. Perfect gelegen ongeveer 10 minuten van de snelweg en drie kwartier van de luchthaven en de kust. Precies in het midden van de koningssteden Cordoba, Sevilla en Granada. Het is geen toeristisch dorpje maar heeft wel een leuk marktje op donderdag morgen en met de dorpsfeestjes wordt er flink uitgepakt, er zijn genoeg goede restaurantjes en leuke tapas barretjes in de omgeving en mede daardoor vinden wij het ontzettend ontspannend en gezellig om daar te vertoeven.image