T= Tapas en Torremolinos

Wereld beroemd zijn ze de Spaanse tapas, oorspronkelijk mini gerechtjes maar die inmiddels in sommige restaurants zijn uitgegroeid tot pannetjes, potjes en schaaltjes vol.

De Spanjaarden beginnen vaak de morgen met een kopje koffie met toast waarop een tomaten salsa te vinden is, dan om een uur of 11 een zoet broodje, tussen 1 en 3 een uitgebreide lunch en s’avonds wat mini gerechtjes: tapas.tapas

Je kan ze gezellig aan de bar eten, bij vrijwel elke bar hangt er een bordje waarop met krijt de dag tapas staan geschreven, maar natuurlijk kan je ze ook eten aan een tafeltje gezellig met vrienden waarvoor men dan diverse verschillende soorten besteld, het is echt een sociale gebeurtenis voor jong en oud. Je moet niet verbaasd zijn als er om 23 uur nog mensen de bar in komen samen met hun opa en oma en kinderen om nog een klein hapje te eten.

Populaire tapas uit de zee zijn calamares(gebakken inktvis), gambas pil-pil (garnalen in hete knoflookolie) en boquerones (ansjovis met een deeglaagje). Andere typische tapas gerechtjes zijn chorizo (Spaanse worst), paella (rijstgerecht),  jamón serrano of iberico (gerookte ham), albóndigas (gehaktballetjes) en de tortilla (aardappelomelet). Vaak zie je ook een stokbroodje met iets lekkers erop of een lekker stoofpotje.

Torremolinos: Het echte Spanje, daar waar de Spanjaarden zelf veel komen, vind je hier maar mondjes maat. Torremolinos is het Spanje voor de toeristen. Vooral veel Engelse, Duitsers, Russen, Belgen en Nederlanders vind je daar. De eerste keer dat ik er kwam vond ik het eigenlijks maar niks, wie gaat hier nu naar toe dacht ik, terwijl Spanje even een paar minuten het binnenland in, zo mooi is. Maar nu kan ik het wel waarderen. Er is genoeg te doen, de vele restaurantjes en winkeltjes aan het strand, zorgen voor een gezellig sfeertje.ir Ons huis is natuurlijk op het platteland en het is daar vrij stil maar wil ik de drukte opzoeken rijden we in 3 kwartier gewoon even naar Torremolinos voor een wijntje en een visje aan het strand of een leuke strandwandeling of een loopje over de boulevard. Zelfs in februari is het daar nog aangenaam, mijn collega’s en ik hebben genoten afgelopen februari.str

In het straatje achter de boulevard vind je nog enkele restaurantjes waar ook de Spanjaarden zelf komen. Vorig jaar was ik daar in mei met mijn vriendin Paulette, het is zo’n lekker land het hele jaar door gewoon buiten kunnen eten. P1070044