S=Spanje, Sevilla en Steeneik

Al van jongs af en aan ken ik dit land, al was het alleen al van naam, want de Sint komt immers met zijn pakjesboot uit Spanje. Je associeert het land dus al snel met iets leuks.

Ik was 5 jaar toen ik voor het eerst met mijn ouders op vakantie ging naar de Costa Blanca. Toen mijn broertje een jaar later geboren werd kreeg hij een Spaanse naam: Ramon.

Lesley zijn eerste buitenland avontuur was ook Spanje en grappig genoeg zijn zus heeft ook een Spaanse naam: Elvira.

Spanje is een groot land, wel 13x zo groot als Nederland en het heeft 47 miljoen inwoners. Het heeft 17 regio’s en 50 provincies en deze zijn weer onderverdeeld in honderden kleine gemeentes. Iets lastiger om de topografie van te leren voor de kids op de lagere school.

Spaans wordt in meer dan 20 landen gesproken. En er zijn ongeveer 320 miljoen mensen die het spreken, dat laatste ligt een beetje gevoelig bij mij. Al 1.5 jaar een huis in Spanje en nog steeds geen Spaans spreken kan eigenlijk niet hé, ik weet het en ik ga eraan werken dat beloof ik.

Spanje heeft ons in de ban en dat geldt zeker ook voor de schitterende stad Sevilla. Sevilla ligt ongeveer 100 minuten van ons huis af. Ik ben er inmiddels 2x geweest en de laatste keer was vorig jaar met mijn vriendin Doménique.DSC02716

Mijn ouders en Cheyenne zijn onlangs nog geweest en zij waren ook helemaal weg van deze prachtige stad. Ontzettend veel leuke restaurantjes, leuke winkeltjes en mooie fascinerende gebouwen betoveren deze hoofdstad van Andalusië. De mix van geschiedenis, architectuur, tradities, feesten en gezelligheid vind je hier allemaal.Spanje Andalucia 2009 115

De grillpan van Spanje ook wel genoemd omdat het erg hete zomers kent, temperaturen van rond de 40 graden. Prima te bezoeken in de winter, voorjaar en het najaar maar in de zomer alleen op een pleintje bij de Giralda toren en de kathedraal met een glaasje vino of in de koelte in het park op een bankje.Spanje Andalucia 2009 028

Verkoeling vind je in de zomer onder de olijfbomen, sinaasappelbomen maar ook onder de beschermde boom de steeneik. Wij wonen in een gebied waar deze bomen veel voorkomen. De steeneik heeft een dichte, brede, koepelvormige kroon. De bladeren zijn lichtgroen/grijsachtig, dik, leerachtig en lijken wel wat op bladen van de hulst. Er moet zelfs een vergunning aan gevraagd worden om ze te snoeien heb ik me laten vertellen. Ik vind het prachtige bomen en ben blij dat we er vele in onze tuin hebben staan. DSC03365