Q= Quince en Quad

Aangekomen bij een moeilijke letter van het alfabet de Q. Quince is in het Spaans 15 maar het is het Engelse woord voor Membrillo oftewel de kweepeer.Fotos spanje 2010 003

Deze vrucht komt voornamelijk voor in Zuidelijke landen, het heeft wat weg van een kruising tussen de appel en de peer maar de smaak is totaal anders. De vruchten zijn hard en zuur maar uitstekend geschikt om jam of compote van te maken, want hitte doet wonderen met deze vrucht. De volwassen bomen geven enorm veel kweeperen, de vogels zijn niet echt gek op deze vruchten vandaar er veel over blijven in de boom.

De klassieke combinatie van kweepeer met Manchego(schapenkaas) wordt veel gegeten in Spanje. Maar ook bij een lekkere paté is dit een goede keuze.

quad

Q van Quad

Wanneer je op vakantie bent is het altijd leuk om een uitje te doen, naast het ezeltje rijden, paard rijden is ook rijden op een 4-wheel drive quad helemaal van deze tijd, zo leer je op een stoere manier de omgeving kennen.carlos Ongeveer 4 km bij ons huis vandaan zit Hotel Carlos Astorga. Dit is een hotel met 18 kamers, het heeft een leuk restaurant en het biedt ook een hoop activiteiten voor zijn eigen gasten maar ook voor gasten van andere accommodaties. Wij gaan er altijd graag een drankje drinken op het terras in de namiddag en heb je kinderen dan kan je die gewoon heerlijk laten zwemmen in het zwembad daar terwijl jij je wijntje op drinkt, in Spanje kan je zo en zo overal je kinderen mee naar toe nemen, op welk tijdstip dan ook.