N=  Nerja en Naranja

Ongeveer 50 kilometer ten oosten van Malaga ligt Nerja, dit Spaanse kustplaatsje heeft een bijzondere charme omdat het op een rotsplateau boven de zee ligt. De kustlijn kenmerkt zich door kliffen.Nerja Bij het uitzicht punt Balcon de Europe is dit goed te zien, je kijkt uit over de zee en de mooie strandjes.Vakantie Spanje 2008 449

In Nerja vind je weinig hoogbouw en daarom vind ik het Nerja het mooiste badplaatsje aan de kust van Zuid Spanje. Het plaatsje is ook beroemd om zijn druipsteengrotten, die bij toeval ontdekt zijn in 1959 door een paar schoolkinderen.PENTAX Image Achter Nerja ligt het bekroonde pittoreske oud Moorse plaatsje, Frigiliana, een karakteristiek dorp met witgekalkte huisjes en steile kronkelstraatjes, dit dorpje is ook beslist een must om naar toe te gaan.Vakantie Spanje 2008 430

Denk je aan sinaasappels dan denk je aan Spanje. Dit heerlijke gezonde drankje is niet meer weg te denken bij een goed ontbijt. Wij noemen het vaak jus d’orange, de Franse naam, maar zeg je dat in Spanje kan je wel eens vreemd aangekeken worden, want daar noemen ze het zumo de naranja. De j spreek je uit als g.DSC03104 Ik vind het elke keer weer leuk om gewoon mijn fiets tegen een sinaasappelboom  aan te zetten. Het is zo’n mediterraan gezicht en je voelt je dan zo op vakantie. De sinaasappels aan deze bomen zijn echter niet te eten, het zijn sierbomen.

Voor de lekkere sinaasappels moet je echt op het land zijn. In sommige delen van Spanje zie je ze heel veel en in andere streken zijn de olijfbomen of de druivenranken in overvloed. Hangt toch van het weer en de grond samenstelling af. Ze zijn wel kwetsbaar voor kou daarom zie je ze minder in gebieden die ver boven het NAP liggen. Want ze groeien het beste als er een gemiddelde temperatuur is van 23 graden. Een heerlijk zomerdrankje is aqua de Valencia. Cava met sinaasappelsap en cointreau of gin/wodka met suiker. Probeer het maar eens errrggg lekker!HPIM6215