M= Malaga, Marbella en Madrid

Ons huis staat in de provincie Malaga, we vliegen altijd op Malaga Airport en we zijn ook graag in Malaga stad. Vaak wordt deze stad door toeristen overgeslagen, zonde, zonde zeg ik dan. Het is een schone, gemoedelijke stad, echt Spaans en het heeft enorm veel leuke plekken om te ontdekken.DSC03098

Tips die ik bezoekers aan Malaga stad wil meegeven is om een fietstour te maken om zo de highlights relaxt fietsend te zien, als je wat meer uurtjes de tijd hebt kan je ook prima een wandeltocht door het centrum maken, het is heel overzichtelijk, tussen de haven en de winkelstraat Calle Larios zit een vvv kantoor waar je een route kaartje kan vragen.DSC03089

Het is ook erg leuk om bij het Romeinse theater een entree kaartje te kopen en in een half uurtje naar boven te lopen om het prachtige uitzicht over de stad te bewonderen.Vakantie Spanje 2008 566 - kopie

Ook is het erg leuk om naar de aangrenzende vissersdorpjes El Palo en Pedregalejo te gaan, ongeveer 5 km vanaf het centrum. Er zitten enorm veel leuke tapasbarretjes rondom het centrum maar bij de vissersdorpjes kan je bij de Chiringuito’s allerlei lekkere vissoorten, met name de sardientjes eten.20130622_142147

De volgende keer als wij gaan (november) gaan we weer wat nieuwe dingen uitproberen waar ik vast en zeker jullie van op de hoogte houdt middels mijn blog.

Wat ook leuk is om naar een voetbal wedstrijd van Malaga te gaan of een rondleiding te doen door het stadion(vooral voor de mannen). Shoppen(voor de vrouwen) kan je natuurlijk in het centrum reuze goed maar bij het winkelcentrum Plaza Major, wat naast de luchthaven en de Ikea ligt, vind je een groot shopping paradijs. Je ziet Malaga is voor ieder wat wils en het is een stad wat beslist nog niet bedorven is door het massatoerisme.

Marbella is daartegen een hele andere plek om te vertoeven, ligt ook in de provincie Malaga. Daar is het wel een stuk drukker, veel buitenlanders, het is het plekje van de jetset, genoeg rijke mensen die hun jacht of sportauto komen showen daar in Puerto Banus, de haven van Marbella. Alle luxe is aanwezig, op de boulevard flaneren de dames met hun prachtige jurken en dure sieraden en de mannen met hun dure klokjes.Fotos spanje 2010 247

Toch vind je in het oude centrum van Marbella nog iets authentieks, de smalle gezellige straatjes zijn echt knus, hoewel het wel vol loopt met toeristen voelt het toch Spaans. De prijzen op een terrasje zijn niet Spaans, waar je in het binnenland één euro voor een wijntje betaald betaal je hier €4,50.Fotos spanje 2010 321

Marbella is ook bekend om zijn hippe strandtenten zoals Nikki Beach, La Sala Beach en Ocean Club en Mc Beach Club, veel alleen in de zomermaanden geopend. De hipste feesten kan je daar bij wonen, met heel veel mooie mensen.MARBELLA

Marbella eo is omringd met golfbanen, de kakkers in hun ruiten of rode broek zie je dan ook volop lopen. Je moet er gewoon een keer geweest zijn, ook al is het soms behoorlijk nep, het draait veel om zien en gezien worden, maar toch heeft het wel iets en ik kan me er dan ook kostelijk vermaken.Fotos spanje 2010 296

Madrid is een totaal andere stad, deze hoofdstad leeft op een andere manier, veel echter, er zullen ongetwijfeld veel toeristen lopen maar je hebt dat gevoel niet, het is enorm Spaans en heeft een bruisend nachtleven. Niet alleen jongeren zie je s’avonds lopen maar mensen van elke leeftijd voelen zich op hun gemak laat op straat. Soms heb je het gevoel dat Madrid in de schaduw staat van Barcelona maar Madrid heeft het allemaal, prachtige gebouwen, interessante musea, mooie pleinen, grote parken en enorm veel heerlijke restaurantjes en tapas barretjes.P1020054

Wij zijn er in 2011 geweest met mijn verjaardag en deze herinnering staat nog fris in mijn geheugen.P1020200 P1020139 De bar El Tigre ook, zoveel gratis tapas bij een drankje! Het prachtige park Retiro, plaza major, het werkpaleis van de Koning van Spanje etc. etc.P1020346 We sliepen in een B&B vlakbij het paleis en lopend hebben we de hele stad bekeken in 4 dagen, alleen hebben we de metro genomen naar het Bernabéu stadion waar Real Madrid speelt, de favoriete voetbal club van onze zoon. Ik kan het iedereen aanraden om eens een stedentrip te boeken naar Madrid, tickets zijn af en toe spot goedkoop en het is echt de moeite van het bezoeken waard.

real madrid